Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +20 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Mursi atbalstītāju un policijas sadursmēs Ēģiptē nogalināti vairāki desmiti cilvēku

Sadursmēs starp gāztā prezidenta Muhameda Mursi atbalstītājiem un policiju Ēģiptē piektdien nogalināti vairāki desmiti cilvēku.

Ziņu aģentūra Reuters vēsta, ka nogalināti aptuveni 50 cilvēki, bet aģentūra AFP ziņo par vismaz 60 mirušajiem. AFP vēsta, ka vienā no Kairas mošejām vien noguldīti vairāk nekā 20 līķu un tiek ienesti arvien jauni mirušie. Ēģiptes galvaspilsētā dzirdams šāvienu troksnis, un virs Ramzesa laukuma paceļas melni dūmi.

Mursi pārstāvētā Musulmaņu brālība ziņo, ka Kairā nogalināti 45 cilvēki. Reuters žurnālists no Kairas ziņoja, ka drošības spēki atklājuši uguni no vairākām pusēm, kad protestētāji uzbrukuši policijas iecirknim. Ēģiptes Iekšlietu ministrija ceturtdien deva policijai rīkojumu izmantot kaujas munīciju, cīnoties pret uzbrukumiem valdības ēkām un policijas spēkiem.

Sadursmes notikušas arī vairākās citās Ēģiptes pilsētās. Tur nogalināti vairāk nekā 20 cilvēki. Veselības ministrija iepriekš ziņoja, ka četri cilvēki nogalināti Ismaīlījā pie Suecas kanāla, bet vēl astoņi cilvēki zaudējuši dzīvību Dumjātā valsts ziemeļos. Savukārt avoti drošības struktūrās aģentūrai AFP ziņoja, ka Ismaīlījā nogalināti pieci protestētāji, un informēja, ka viens policists zaudējis dzīvību Kairā, kad noticis uzbrukums policijas kontrolpunktam. Pieci cilvēki nogalināti arī Faijūmā, četri Tantā un viens Aleksandrijā, liecina amatpersonu sniegtā informācija.

Jāatgādina, ka trešdien Ēģiptē tika pieredzēti asiņaini nemieri, kuros saskaņā ar jaunākajiem datiem dzīvību zaudēja gandrīz 600 cilvēki. Vardarbīgās sadursmes izraisījās pēc tam, kad drošības spēki Kairā iebruka Mursi atbalstītāju protesta nometnēs. Šodien protesti notiek Kairā, Aleksandrijā, Benī Suveifā, Faijūmā, Sarkanās jūras kūrortpilsētā Hurgadā un Tantā.

Rietumi un ANO lūgusi visas puses saglabāt vislielāko savaldību un Vācija brīdinājusi jauno Ēģiptes valdību, ka tā pārskata abu valstu attiecības. Saūda Arābija savukārt uzsvērusi, ka atbalsta Ēģipti šai "cīņā pret terorismu".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits