Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Nāvējošā aptauja: Instagram sekotāji Malaizijā nobalso par pusaudzes pašnāvību

Malaizijā kāda 16 gadus veca meitene padarījusi sev galu pēc tam, kad par to nobalsoja viņas sekotāji sociālajā vietnē Instagram, tādējādi izraisot plašas diskusijas par to, kā pasargāt Malaizijas jaunatni no šādas psiholoģiskās ietekmēšanas tīmeklī un kā kontrolēt potenciāli kaitniecisku saturu, vēsta ziņu aģentūra Reuters.

Pašlaik pieejamā informācija liecina, ka meitene, kuras vārds netiek atklāts, savā Instagram kontā izveidojusi aptauju, kur lūgusi sekotājiem atbildēt uz jautājumu: "Ļoti svarīgi. Palīdziet man izlemt - N/D (nāve vai dzīvība)," vien dažas stundas, pirms nolēca no ēkas jumta un nositās.

Malaizijas policijas pārstāvis Aidils Bolhasans aģentūrai Reuters atklāja, ka 69% no respondentiem izvēlējušies variantu "nāve".

Aptaujas laika periods bija iestatīts uz 24 stundām, bet pašlaik pieejamā informācija liecina, ka meitene aptaujas beigas un gala rezultātu nemaz nav sagaidījusi. Instagram pārstāvju veiktā pārbaude liecina, ka galu galā 88% esot nobalsojuši par "dzīvība", tomēr, kā norāda sociālā tīkla preses pārstāve Āzijas-Klusā okeāna reģionā Čina Jī Vona, aptaujas rezultāti, iespējams, krasi mainījušies tāpēc, ka strauji izplatījās ziņas par meitenes nāvi un cilvēki sākuši balsot par labu variantam "dzīvība".

Tikmēr atsevišķi valsts parlamentārieši izteikušies, ka būtu jāvērtē arī to cilvēku, kas nobalsoja par variantu "nāve", līdzatbildība traģēdijā. 

Malaizijā sods par nepilngadīgas personas pamudināšanu uz pašnāvnieciskām domām vai mudinājums izdarīt pašnāvību var nozīmēt visai bargas sankcijas - 20 gadus cietumā vai pat nāvessodu.

Rūpīgu notikušā izmeklēšanu pieprasījis veikt arī Sporta un jaunatnes lietu ministrs, norādot - valstī pieaugošais pašnāvību skaits jaunu cilvēku vidū ir jāuztver ļoti nopietni un attiecīgi jārīkojas.

Instagram pārstāvji izteikuši līdzjūtību pusaudzes tuviniekiem, kā arī solījušies turpināt darbu pie tā, lai sociālo tīklu padarītu par vidi, kurā lietotāji var justies droši un atbalstīti. 

Jāatgādina, ka februārī Instagram ieviesa papildinājumus satura politikā, kas aizliedz ievietot tādus attēlus vai video, kuros cilvēki apzināti nodara sev fizisku kaitējumu.

Top komentāri

>:-)
&
Te tev nu bija, simtiem, tūkstošiem, onaboj, bļļ... , "draugu " internetā !!! Palīdzēs, vienmēr, jebkurā laikā .
Kā pasargāt jaunatni?
K
Mācīt bērniem individuālismu, nevis domāšanu un dzīvošanu barā (arī Tīmeklī).
vienkārši draudzējos ar galvu
v
Kādi rituāli, acīmredzot pusaudze bija krīzes situācijā un vai nu valstī nebija krīzes centra vai viņa nezināja, kā ar to sazināties, un starp draugiem/tuviniekiem nebija neviena adekvāta cilvēka, lai paskaidrotu, ka tādus jautājumus vispār neuzdod un uz turieni steigties nevajag. Nu un protams sociālie tīkli, kur jebkurš jautājums ir spēle un iemesls lai pasmietos un uzrakstītu muļķības. Kad tu nelem pats par savu vienīgo dzīvi, tad ir viegli sarakstīt muļķības, bet reizēm muļķībām ir nelabojamas sekas - kā šajā gadījumā. Runājot par reliģiju - ja pusaudzei būtu mācītājs un viņš nebūtu tikai bībelstāstu retranslators, bet gudrs cilvēks ar dzīves pieredzi, kādiem vajadzētu būt visiem mācītājiem, tad viņš prastu pārliecināt, ka no katras bezizejas ir izeja, bet sociālo tīklu publikai vispār nav balsstiesību tādos jautājumos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits