Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Nekārtībās Birmingemā dzīvību zaudē trīs cilvēki

Nekārtību gaitā Lielbritānijas otrajā lielākajā pilsētā Birmingemā naktī uz trešdienu dzīvību zaudējuši trīs cilvēki, kurus notriekusi kāda automašīna, vēsta amatpersonas, bet medijos vienlaikus izskanējušas ziņas, ka upuri gājuši bojā, cenšoties aizsargāt īpašumus no laupītājiem.

Policija apliecināja, ka pēc incidenta, kas noticis ap plkst. 01:00 (plkst. 03:00 pēc Latvijas laika), aizturējusi kādu vīrieti un uzsākusi slepkavības izmeklēšanu.

Kad negadījuma vietā, kur automašīna bija notriekusi trīs vīriešus, ieradās mediķi, tur jau bija sapulcējušies ap 80 cilvēku. Divi vīrieši bija miruši negadījuma vietā, trešais nomira vēlāk slimnīcā.

Trīs tagad jau mirušie vīrieši īsi pirms liktenīgā negadījuma bija iznākuši no mošejas un patrulēja rajonā, aizsargājot to no vandaļu uzbrukumiem.

Pie Birmingemas slimnīcas, kur tika nogādāti upuri, sapulcējās aptuveni 200 pilsētas aziātu kopienas pārstāvju. Tur tika izvietotas arī policijas specvienības.

Anglijas pilsētās jau ceturto nakti pēc kārtas turpinās nekārtības un grautiņi. Nakts uz trešdienu Londonā pagājusi mierīgi, plašākie grautiņi bijuši Mančestrā un Birmingemā.

Tostarp Londonā par kārtību ielās gādāja ne tikai pastiprināti policijas spēki, bet arī pašu iedzīvotāju izveidotās kārtībnieku vienības.

Pie sikhu tempļa Sautholā, Londonas rietumos, jau otrdien vakarā bija sapulcējušies vairāki simti šīs reliģijas sekotāju. Iepriekš bija izskanējušas runas, ka sikhu dievnams ir nākamais mērķis, kam vandaļi paredzējuši uzbrukt.

Enfildā, Londonas ziemeļos, kur iepriekš tika pieredzēti plaši grautiņi, patrulēja aptuveni 200 vietējo kārtībnieku, šādi cenšoties "nosargāt savas ielas".

Enfildas tautas patruļu dalībniekiem izraisījusies "neliela sadursme" ar kādu jauniešu grupu, kas atbilstoši kārtībnieku ziņām esot piedalījusies noziedzīgās darbībās, vēsta laikraksts "Guardian".

Trešdien izplatītā amatieru video redzams, kā aptuveni 100 vīru skrien pa Enfildas ielām, vairākkārt saucot "Anglija, Anglija!".

Aptuveni tāds pat skaits futbola līdzjutēju pulcējās Elthemā, Londonas ziemeļaustrumos, kas arī tiek uzskatīts par potenciālu spriedzes rajonu.

"Šis ir balto strādnieku šķiras rajons, un mēs esam šeit, lai aizsargātu mūsu kopienu," laikrakstam sacīja kāds vīrs. "Mēs esam šeit, lai palīdzētu policijai. Mana māte ir šausmās par to, ko viņa pēdējo trīs dienu laikā redzējusi televīzijā, un mēs nolēmām, ka šeit tas nenotiks."

Haknijā un Kentištaunā, Londonas ziemeļos, turku tautības tirgoņi nakts stundās bija redzami sēžam pie saviem veikaliem, līdzās turot improvizētus ieročus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits