Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Ņemcova slepkavības lietā jauns aizdomās turētais; solījis 25 miljonus rubļu

Jau vēstīts, ka Ņemcovu 27.februāra vēlā vakarā nošāva pašā Maskavas centrā līdzās Kremlim, kur viņš gājis uz mājām kopā ar paziņu Annu Duricku. Ņemcova slepkavības lietā ir aizturēti pieci apsūdzētie - Zaurs Dadajevs, Anzors Gubaševs, Hamzats Bahajevs, Tamerlans Eskerhanovs un Šadids Gubaševs.
Par aizdomās turēto Krievijas opozīcijas līdrea Borisa Ņemcova slepkavības lietā kļuvis vēl viens Čečenijas iedzīvotājs Ruslans Muhadinovs. Viņu tur aizdomās par solījumu slepkavībā apsūdzētājiem izmaksāt 25 miljonus rubļu (ap 452 tūkstošiem eiro), raksta Krievijas laikraksts Kommersant.

Pats Muhadinovs pašlaik vēl nav atrasts un nopratināts, taču izmeklēšanas iestādes Čečenijā nopratinājušas viņa radiniekus, prasot, vai Muhadinovs Ņemcova slepkavības laikā bijis Maskavā un kāpēc. Tāpat tiesībsargājošo iestāžu darbinieki taujājuši par Muhadinova attieksmi pret politiku un viņam piemītošajām atkarībām. Iztaujātie atzinuši, ka Muhadinovs neinteresējies par politiku, nav lietojis stipro alkoholu un narkotikas, bijis tradicionālā islāma piekritējs.

Kommersant raksta, ka Muhadinovs Maskavā braucis ar Mercedes ML - atbilstoši Ņemcova slepkavības lietā apsūdzētā Tamerlana Eskerhanova liecībām slepkavības pasūtītājs esot braucis tieši ar šādu auto.

Ja Eskerhanovs fotogrāfijā atpazīs Muhadinovu kā "Rusiku", kurš solījis kompensāciju par Ņemcova slepkavību, izmeklētāji par slepkavības pasūtītāju vairs neuzskatīs iekšējā karaspēka majoru Ruslanu Geremejevu. Arī šis pašlaik aizdomās turētais nav nopratināts, jo esot aizbraucis uz Apvienotajiem Arābu Emirātiem.

Ņemcova bēru pasākumos marta sākumā pulcējās tūkstošiem un tūkstošiem cilvēku.  

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits