Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +10 °C
Apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Nemieru dēļ Londonas policijas iecirkņos aizpildītas visas aizturētajiem paredzētās vietas

Londonas policijas iecirkņos aizpildītas visas aizturētajiem paredzētās vietas, par līdzdalību nemieros un grautiņos aizdomās turētie tiek izvesti uz policijas iecirkņiem ārpus Lielbritānijas galvaspilsētas robežām, vēstīts televīzijas kompānijas Sky News mikroblogā Twitter.

Atbilstoši jaunākajām Londonas policijas pārvaldes sniegtajām ziņām, nemieru laikā valsts galvaspilsētā apcietināti 334 cilvēki, 69 no kuriem ir uzrādītas apsūdzības, bet diviem izteikti brīdinājumi.

Pirmais nemieru vilnis sākās Londonas Totenhemas rajonā, sestdienas, 6. augustā vakarā, pēc tam, kad vairāki desmiti cilvēku ieradās pie rajona policijas iecirkņa ēkas, prasot sniegt viņiem visu informāciju par 29 gadus vecā melnādainā vietējā iedzīvotāja Marka Dagana bojāejas apstākļiem. M. Dagans gāja bojā ceturtdien, 4. augustā, apšaudes ar policiju, kura centās viņu aizturēt, laikā. Drīz pēc tam rajonā sākās grautiņi. Tāpat tika ziņots par veikalu izlaupīšanas gadījumiem.

Savukārt svētdien un pirmdien nemieri pārsviedās uz citiem Londonas rajoniem – Enfīldu, Brikstonu, Hakniju, Pekhemu, Kroidenu, u.c., kā arī uz valsts otro lielāko pilsētu Birmingemu. Vēl nedaudz velāk nemieri uzliesmoja arī vairākās citās lielpilsētās – Liverpūlē, Mančestrā un Bristolē. Visās pilsētās marodieru un huligānisko akciju dalībnieku skaits bija vismaz 150 cilvēku. Gados jauni cilvēki maskās apgāza un dedzināja automašīnas, kā arī izlaupīja un demolēja veikalus.

Ārkārtas stāvokļa dēļ Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kemerons, kā arī Londonas mērs Boriss Džonsons, ir paziņojuši par pirmstermiņa atvaļinājumu pārtraukšanu un atgriešanos darbā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits