Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Nepatiesi pedofilijā apsūdzētajam politiķim BBC izmaksās 185 000 mārciņu lielu kompensāciju

Britu raidsabiedrība BBC piekritusi izmaksāt 185 000 mārciņu (161 690 latu) lielu kompensāciju politiķim Elisteram Makelpainam, kurš raidsabiedrības sižetā tika kļūdaini apsūdzēts pedofilijā.

Politiķim, kurš savulaik bija Konservatīvās partijas finanšu pārzinātājs, tiks izmaksāta 185 000 mārciņu liela kompensācija un atlīdzināti radītie izdevumi. Tāpat Makelpains saņems BBC atvainošanos.

BBC jau iepriekš atvainojusies politiķim par kļūdaino sižetu raidījumā Newsnight. Lai gan Makelpaina vārds šajā radījumā neizskanēja, politiķis ātri vien tika identificēts sociālajos tīklos. Kļūdainā sižeta dēļ no amata pēcāk atkāpās BBC ģenerāldirektors Džordžs Entvisls.

Jau vēstīts, ka BBC satricinājušas apsūdzības, ka raidorganizācijas ilggadējā šovu zvaigzne Džimijs Sevils, kurš nomira 2011.gadā, 40 gadu laikā - arī tad, kad viņš strādāja BBC - varētu būt seksuāli izmantojis vairākus simtus bērnu. Otrdien policija paziņoja, ka apsūdzības bērnu seksuālā izmantošanā izvirzītas arī bijušajam BBC raidījumu vadītājam Maiklam Sauteram, kura gadījums gan nav saistīts ar izmeklēšanu Sevila lietā.

Sevila lietas dēļ no amata pienākumu veikšanas uz laiku atstādināta BBC ziņu dienesta direktore Helēna Boudena un viņas vietnieks Stīvens Mičels. Viņi lūgti atkāpties no pienākumu veikšanas, līdz nebūs pabeigta izmeklēšana lietā par to, kāpēc raidsabiedrība atteikusies no programmas "Newsnight" sižeta par apsūdzībām, ka Sevils vainojams dzimumnoziegumos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits