Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Netanjahu: Tikai Izraēla zina, kas ir tās interesēs

Tikai Izraēlas tauta var izlemt, kurš vislabāk pārstāvēs tās intereses, šādu izteikumu trešdien ASV prezidentam Barakam Obamam veltīja Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu.

"Manuprāt, visi zina, ka Izraēlas pilsoņi ir vienīgie, kas var izlemt, kurš uzticīgi pārstāvēs šīs valsts svarīgākās intereses," uzsvēra Izraēlas valdības vadītājs. Šādi viņš reaģēja uz zināmā aģentūras "Bloomberg" komentētāja Džefrija Goldberga rakstā ietverto Obamas citātu: "Izraēla nezina, kas ir tās interesēs."

Kā rakstīja Goldbergs, Obama, šķiet, Netanjahu uztver kā "politisko gļēvuli" attiecībā uz miera procesu ar palestīniešiem, kuri kļuvuši par "kolonistu apmetņu lobija" ķīlniekiem.

Netanjahu pārstāvētās valdošās Likud partijas politiķi uz šiem izteikumiem reaģēja asi, pārmetot Baltā nama saimniekam "klaju iejaukšanos" gaidāmajās Izraēlas parlamenta vēlēšanās, pēc kurām pie varas, domājams, paliks pašreizējais premjerministrs. "Pēdējo četru gadu laikā mēs esam saskārušies ar milzīgu spiedienu, un mēs turpināsim iestāties par Izraēlas svarīgākajām interesēm un valsts aizsardzību," solīja Netanjahu. "Mēs darīsim visu, kas būs nepieciešams, lai šajā reģionā un arī citos reģionos aizsargātu Izraēlas pilsoņus."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits