Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Nīderlande atsakās atslepenot Malaizijas lidmašīnas notriekšanas izmeklēšanas dokumentus

Nīderlande atteikusies nodot žurnālistiem izmeklēšanas dokumentus par pērn virs promaskavisko kaujinieku kontrolētās Austrumukrainas teritorijas notriekto Malaizijas pasažieru lidmašīnu, vēsta telekanāls RTL Nieuws.

Mediji, atsaucoties uz Likumu par atklātu valdību, nosūtīja Drošības un tieslietu ministrijai lūgumu sniegt šajā lietā esošo informāciju.

Tomēr ministrs Ards van der Sters paziņojis, ka, neraugoties uz informācijas nozīmīgumu sabiedrībai, premjerministra Marka Rutes valdība uzskata, ka "slepenību saglabāt ir svarīgāk".

Nīderlande iepriekš sniegusi vairākus izmeklēšanas dokumentus, tomēr liekā daļa informācijas uz papīra tā arī palikusi slepena un tikusi aizkrāsota ar melnu tinti.

Van der Sters paskaidroja, ka šie dokumenti domāti iekšējai lietošanai un var kaitēt Nīderlandes attiecībām ar citām valstīm.

Kā jau LETA ziņoja, pagājušā gada 17.jūlijā virs teritorijas Ukrainas austrumos, kuru kontrolē Krievijas atbalstītās teroristu bandas, tika notriekta Malaizijas lidmašīna Boeing 777, nogalinot visus aviolainerī esošos 298 cilvēkus, tostarp 193 Nīderlandes pilsoņus.

Rietumi un Kijeva uzskata, ka Malaizijas lidmašīnu notriekuši Krievijas apbruņotie teroristi, raidot raķeti no zenītartilērijas kompleksa Buk, kuru tiem piegādājusi Maskava.

Jau uzreiz pēc lidmašīnas notriekšanas Rietumu medijos izskanēja arī versijas, ka liktenīgo raķeti izšāvuši pašas Krievijas karavīri, kas atradušies Ukrainas teritorijā vai arī Krievijas teritorijā līdzās Ukrainas robežai.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits