Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Nīderlande noraidījusi Maskavas piedāvājumu MH17 notriekšanā apsūdzētos tiesāt Krievijā

Nīderlande noraidījusi Krievijas piedāvājumu tai tiesāt trīs Krievijas pilsoņus, kas apsūdzēti par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu virs Austrumukrainas 2014.gada jūlijā.

Nīderlandes tieslietu ministrs Ferds Graperhauss trešdien paziņoja, ka Krievija 2019.gada oktobrī nosūtījusi vēstuli, vēloties noskaidrot, vai Nīderlande apsvērtu trīs aizdomās turamo krievu tiesāšanas pārcelšanu uz Maskavu.

"Tieslietu un drošības ministrija atbildēja, ka trīs aizdomās turamo krievu krimināltiesvedības pārcelšana Nīderlandes varasiestādēm nav iespējama un netiek apsvērta," vēstulē parlamentam norādīja Graperhauss.

"Valdībai ir pilnīga uzticība Nīderlandes tiesu varas neatkarībai un kvalitātei," paziņoja Graperhauss.

Nīderlandes prokuratūra šomēnes izvirzīja apsūdzības četriem aizdomās turamajiem par Malaizijas pasažieru lidmašīnas notriekšanu un izsauca viņus uz izmeklēšanas procedūrām.

Starptautiskā izmeklēšanas komisija pagājušā gada jūnijā identificēja četrus aizdomās turamos lietā par lidmašīnas notriekšanu. Aizdomās turamie identificēti kā Krievijas pilsoņi Igors Girkins, Sergejs Dubinskis un Oļegs Pulatovs un Ukrainas pilsonis Leonīds Harčenko.

Tiesa sāksies 9.martā un notiks pēc Nīderlandes likumiem. Tiesas kolēģijā būs pieci tiesneši – trīs pastāvīgie un divi vietnieki.

Tiesas sēdes ieplānotas līdz 2021.gada marta beigām un tām varēs sekot līdzi translācijā internetā.

Malaizijas pasažieru lidmašīna Boeing 777 tika notriekta 2014.gadā virs Maskavas atbalstīto kaujinieku kontrolētās teritorijas Ukrainas austrumos. Katastrofā dzīvību zaudēja visi lidmašīnā esošie 298 pasažieri un apkalpes locekļi. Aptuveni divas trešdaļas no bojāgājušajiem bija Nīderlandes pilsoņi.

Izmeklētāji iepriekš paziņojuši, ka raķete Buk, ar kuru notriekta lidmašīna, uz Ukrainu tika nogādāta no Krievijas pretgaisa brigādes, kas bāzēta Kurskā.

 

Top komentāri

replika
r
"Valdībai ir pilnīga uzticība Nīderlandes tiesu varas neatkarībai un kvalitātei," paziņoja Graperhauss. / Lūk, cik smalki var pateikt: "Valdībai ir pilnīga neuzticība Krievijas tiesu varas neatkarībai un kvalitātei," paziņoja Graperhauss.
Ateja
A
Kremlinie pielikuši biksēs. Troļļiem arī laiks baidīties. Atmaksas brīdis tuvojās!
Latvju puika
L
Lai jau tiesā. Galveno teroristu Puķinu ir jāpakar sarkanajā laukumā .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits