Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Nīderlande plāno pirkt divus Rembranta darbus par 160 miljoniem eiro

Nīderlandes valdība palīdzēs iegūt divus retus Rembranta darbus no privāta kolekcionāra aptuveni 160 miljonu eiro vērtībā, pirmdien atklāja valsts amatpersonas.Nīderlandes kultūras ministrs Jets Bisemakers valsts radio atklāja, ka darījums starp Amsterdamas Rijksmuseum un gleznu īpašniekiem tuvojas noslēgumam.

Neilgi pirms viņu laulības 1634.gadā gleznotie pilna auguma Mārtena Solmansa un Opjenas Kopitas portreti kopš 19.gadsimta vidus ir bijuši baņķieru Rotšīldu ģimenes Francijas atzara īpašumā. Gleznas reti bijušas skatāmas publiski. Tiek uzskatīts, ka pašlaik tās ir Ērika Rotšīlda īpašumā."Mums ir ārkārtīgi svarīgi, lai gleznas, kuras pašlaik ir privātās rokās, kļūtu par valsts īpašumu, lai tās būtu pieejamas sabiedrībai un paliktu Eiropā," stāstīja Bisemakers. Viņš norādīja, ka māksla pieder visiem, piebilstot, ka gleznu nonākšana "kāda naftas magnāta rokās" būtu nevēlama.Valsts piekritusi finansēt pusi no šīs summas. Pārējo summu, aptuveni 80 miljonus eiro, būs jāsavāc muzejam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits