Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

No amata atkāpjas Al Jazeera ģenerāldirektors, iespējams, WikiLeaks dēļ

Televīzijas kanāla "Al Jazeera" ģenerāldirektors Vadahs Hanfars otrdien paziņojis par atkāpšanos no šā amata, kurā nostrādājis astoņus gadus.

Lai gan viņa atkāpšanās iemesli netiek norādīti, domājams, ka tā varētu būt saistīta ar tīmekļa vietnē "WikiLeaks" publiskotajiem dokumentiem, kas liecina, ka telekanāla vadītājs pēc ASV prasības piekritis mainīt "Al Jazeera" interneta vietnes saturu.

Kā liecina "WikiLeaks" publiskota ASV vēstniecības diplomātiskā telegramma no Dohas, Hanfars pērn piekritis "pieklusināt" nepieņemamo toni telekanāla vietnē un "izņemt" nevēlamo materiālu divu trīs dienu laikā. Citi ASV diplomātiskās sarakstes dokumenti liek paraudzīties uz "Al Jazeera" arī kā uz Kataras diplomātisko ieroci, kas palīdzējis vairot šīs nelielās, bet bagātās Persijas līča valsts prestižu.

"Al Jazeera" bāzēta Kataras galvaspilsētā Dohā un pieder šīs valsts emīram. Kopš savas dibināšanas 1996.gadā tā kļuvusi par ietekmīgu mediju arābu pasaulē un īpaši lielu uzmanību pievērsusi pēdējā laika nemieriem Tunisijā, Ēģiptē un Lībijā, taču kritiķi norāda, ka telekanāls daudz atturīgāk vēsta par notikumiem Katarai tuvākajās valstīs, tostarp Bahreinā, kur varas iestādes pavasarī apspieda mēnesi ilgušus protestus pret valdību.

Pēc "Guardian" ziņām, Kataras valdība Hanfara vietā iecēlusi karaliskās ģimenes locekli, kompānijas "Qatargas" vadītāju šeihu Ahmedu bin Jasimu at Tani.

Kā tikmēr savā tvitera kontā skaidrojis Hanfars, viņa mērķis bijis nostiprināt telekanālu "Al Jazeera" globāla mediju līdera pozīcijās, un šis uzdevums ir paveikts.

"Kādu laiku apspriedu savu nodomu atkāpties ar valdes priekšsēdētāju. Viņš laipni pauda sapratni un pieņēma manu lēmumu," Hanfars skaidrojis atvadu vēstulē telekanāla darbiniekiem. "Iespējams, sabiedrība šaubījās, vai "Al Jazeera" pildīs savu solījumu par neatkarīgu žurnālistiku, bet mums izdevās to patīkami pārsteigt, pārspējot visas cerības."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits