Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Ņujorkā protestētāji cenšas bloķēt Volstrītu

Sestdien Ņujorkas finanšu rajonā Volstrītā ielās bija izgājuši simtiem cilvēku, lai protestētu pret korupciju un budžeta samazināšanu.

Tomēr protestētāju plānus pārvērst Volstrītu "Amerikas Brīvības laukumā" izjauca policija, bloķējot visas ielas Ņujorkas biržas apkārtnē.

Demonstrācijas dalībnieki bija iecerējuši okupēt Volstrītu līdz tiks sadzirdētas viņu dusmas par finanšu sistēmu, kas pēc viņu domām atbalsta vienīgi bagātos un ietekmīgos.

"Viena lieta, kas mums visiem ir kopīga, ir pārliecība, ka mēs esam 99%, kas vairs ilgāk necietīs viena procenta alkatību un korupciju," teikts tīmekļa vietnē "Occupy Wall Street" publiskotajā paziņojumā.

Ap pusdienas laiku vienkopus bija sapulcējušies aptuveni 700 cilvēku, no kuriem daudziem bija līdz mugursomas un guļammaisi. Tiesa, interneta medijs "Adbusters", kurš jūlijā uzsāka šo kustību, bija cerējis uz ievērojami lielāku atsaucību - vismaz 20 000 protestētāju.

Tomēr sapulcējušies bija dedzības un taisna sašutuma pilni, un cerēja izveidot līdzīgu apmetni, kādu izveidoja Ēģiptes demonstranti Kairas Brīvības laukumā un kas kļuva par centru protestiem, kuri februārī noveda pie Ēģiptes līdera Hosni Mubaraka gāšanas.

Jaunieši sapulcējās grupās pa 15 līdz 20 cilvēkiem, dalījās līdzpaņemtajā ēdienā un apsprieda ekonomisko krīzi valstī.

"Lībijā notiek karš, Afganistānā notiek karš, Irākā notiek karš un mums notiek budžeta samazināšana izglītībai, sociālajām programmām. Mēs zinām, kur aizplūst nauda! Revolūciju Amerikā!," paziņoja viens no demonstrantiem.

ASV pašlaik cīnās, lai pārvarētu ekonomisko krīzi. Tiek apcirpti līdzekļi sabiedriskajam sektoram, kamēr bezdarbs joprojām turas virs deviņiem procentiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits