Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Opozīcijas līderis Pašinjans saņem Armēnijas parlamenta atbalstu

Armēnijas parlaments otrdien apstiprinājis premjerministra amatā opozīcijas līderi Nikolu Pašinjanu, kurš vadīja vairākas nedēļās ilgos protestus pret valdošo Republikāņu partiju. Pašinjana kandidatūru atbalstīja 59 deputāti, bet 42 balsoja pret.

42 gadus vecais Pašinjans agrāk strādājis par žurnālistu un pavadījis divus gadus ieslodzījumā par musināšanu uz nemieriem pēc Serža Sargsjana ievēlēšanas prezidenta amatā 2008. gadā.

Sargsjana otrais un pēdējais termiņš prezidenta amatā beidzās aprīlī, un viņu valsts galvas krēslā nomainījis Armens Sargsjans, kas gan, neskatoties uz uzvārdu sakritību, nav saistīts ar bijušo prezidentu kādām radniecības saitēm.

Sargasjana mēģinājums palikt pie varas, stājoties premjerministra amatā, izprovocēja protestus, kas pārauga plašākās demonstrācijās pret valdošo partiju.

Pakļaujoties protestētāju spiedienam, Sargasjans atkāpās no jauniegūtā premjera amata un Reformu partija atteicās no mēģinājumiem nepieļaut Pašinjana ievēlēšanu par premjeru.

Pirmajā balsojumā pagājušajā nedēļā Pašinjanam nepietika balsu, jo viņa kandidatūru neatbalstīja Republikāņu partija, kurai parlamentā ir absolūtais vairākums.

Pašinjana ievēlēšana premjerministra amatā izraisīja skaļu prieku Erevānas Republikas laukumā, kur sapulcējušies tūkstošiem viņa atbalstītāju.

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

Demokrāts
D
Saeimai vairs nav nozīmes. Visu izšķir liels pūlis Doma laukumā.
Cilveks
C
B et japasaka.armenu tautai par miermiligo revolūciju līķis paldies .Unnebija ne,molotova kokteilis,ne nošautie cilvēki pūlī.Un miers būs valstī.Vis notika dejojot un dziedot ,miermīlīgi.Ja cilvēki nevarēja vairs ciest to korumpēto Seržu ,ar viņa kompāniju,kur pārējie iedzīvotāji neko nevarēja darīt,lai nopelnītu sev dienišķo maizi. Un tās ir piemērs ,ka vajag rīkot revolūcijas,jo Ukrainā patreiz ir asins liešana, jo vienā tauta kāro pate ar savu tautu,un tad ir absurds.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits