Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +21 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pakistānā piespriež 33 gadu cietumsodu ārstam, kurš palīdzējis notvert bin Ladenu

Pakistāniešu ķirurgs, kuru ASV Centrālā izlūkošanas pārvalde (CIP) bija savervējusi palīdzēt atrast Osamu bin Ladenu, trešdien Pakistānā notiesāts uz 33 gadiem cietumā par nodevību, pavēstīja amatpersona.

Šakīls Afridi tika atzīts par vainīgu atbilstoši Haiberas apgabala cilšu tiesu sistēmas likumiem. Līdzās cietumsodam Afridi piespriests arī 320 000 rūpiju (1750 latu) naudassods.

Afridi vairākus gadus bijis ķirurgs Haiberas apgabalā, kur aktīvi darbojas talibu un Al Qaeda kaujinieki. Ķirurgs pats nebija klāt tiesā un viņam netika dota iespēja sevi aizstāvēt, apliecināja amatpersonas. Atbilstoši cilšu tiesu sistēmai, viņam nebija jānodrošina advokāts. "Viņam saistībā ar apsūdzībām nodevībā tika piespriesti 33 gadi, un pēc tam, kad vietējā tiesā tika nolasīts spriedums, viņš tika pārvests uz Pešāvaras centrālo cietumu," apliecināja Haiberas administrācijas vadītāja preses pārstāvis Mohammads Sidiks.

Janvārī ASV aizsardzības ministrs Leons Paneta apstiprināja, ka Afridi ir strādājis ASV izlūkdienesta labā un ieguvis DNS materiālus, lai pārliecinātos par bin Ladena atrašanās vietu. Ministrs arī pauda bažas par to, kā Pakistāna izturas pret Afridi. Ķirurgs tika arestēts drīz pēc tam, kad ASV specvienības operācijas gaitā pērn 2.maijā Al Qaeda līderis tika nogalināts. Atbilstoši cilšu tiesu likumiem Afridi spriedumu var pārsūdzēt.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone pieprasījusi atbrīvot Afridi, jo viņš strādājis Pakistānas un ASV interesēs. Pakistānā kopš bin Ladena nāves vairāk arestēti tie cilvēki, kas centušies sniegt palīdzību, lai Al Qaeda līderis tiktu arestēts, nevis tie, kas viņu slēpuši, ar bažām norāda eksperti.

Afridi Abotābādā vajadzēja organizēt šķietami īstu vakcinācijas programmu, cerībā iegūt DNS paraugus ēkā, kurā, kā uzskatīja CIP, varētu dzīvot bin Ladens.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits