Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pakistānas armija noliedz apgalvojumus par tās sakariem ar teroristiem

Pakistānas militārpersonas noraidījušas tām veltītas ASV apsūdzības, saskaņā ar kurām Pakistānas slepenie dienesti atbalsta teroristisko kustību Hakani, vēsta aģentūra Reuters.

Pakistānas armijas štāba priekšnieks, ģenerālis Ašfaks Parvezs Kavani (Ashfaq Parvez Kayani) nosauca amerikāņu admirāļa Maika Mallena paziņojumu par „nevietā esošu un nepamatotu”. „Kas attiecas uz kontaktiem ar Hakani, tad admirālis Mallens brīnišķīgi zina – daudzas valstis tā vai citādi kontaktējas ar viņiem un būtu muļķīgi šajā sarakstā īpaši izdalīt Pakistānu,” teikts Pakistānas militārpersonu paziņojumā.

Savas uzstāšanās ASV Senātā laikā admirālis M. Mallens paziņoja, ka Pakistānas Starpdienestu izlūkdienests (ISI) tieši atbalsta teroristiskā grupējuma Hakani kaujiniekus, kuri faktiski ir kustības Taleban daļa. Tā Hakani kaujinieki 2011. gada 13. septembrī Kabulā īstenoja uzbrukumus ASV un NATO pārstāvniecībām. Šo uzbrukumu rezultātā gāja bojā vismaz 25 cilvēki.

Atbildot uz M. Mallena uzstāšanos Pakistānas ārlietu ministre Hina Rabani Hara (Hina Rabbani Khar) paziņoja, ka ja apsūdzības no ASV puses netiks izbeigtas, tad Savienotās Valstis var zaudēt sabiedroto cīņā ar teroru. „Nelieciet Pakistānai un Pakistānas tautai novērsties no jums,” sacīja H. Hara. Līdzīgi izteicās arī Pakistānas iekšlietu ministrs Rehmans Maliks (Rehman Malik), kurš pauda apņemšanos arī turpmāk nesamierināmi cīnīties ar Taleban kaujiniekiem.

ASV pretenzijas pret Pakistānu, kura regulāri saņem no Vašingtonas nozīmīgu finansiālo un militāro atbalstu, ir krājušās vairāku pēdējo gadu garumā. Situācija īpaši saasinājās pēc „terorista nr. viens” Osamas bin Ladena iznīciināšanas, kurš, kā noskaidrojās, ilgu laiku dzīvoja Abotabadas pilsētā, tieši blakus Pakistānas armijas bāzei. Tomēr O. bin Ladena labi apsargātā rezidence neizraisīja nekādu ISI darbinieku interesi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits