Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Palīdzības organizācija: Eritreja izspiego Lampedūzas traģēdijā izdzīvojušos

Eritrejas režīms ar tulku un vidutāju palīdzību izspiego cilvēkus, kas izdzīvojuši Lampedūzas piekrastē notikušajā bēgļu kuģa avārijā, ceturtdien paziņoja eritriešu katoļu priesteris un palīdzības organizācijas Habeshia vadītājs Musie Zerai.

Daži eritriešu tulki un vidutāji, kas Itālijas varasiestādēm palīdz identificēt kuģa avārijā izdzīvojušos, ir Eritrejas prezidenta Isaiasa Afevorki cilvēki, sacīja priesteris.

"Daži ir policijas tulki. Viņi patiesībā ir šeit, lai uzzinātu vārdus, sensitīvu informāciju. Viņi arī ir šeit, lai izplatītu dezinformāciju, lai aizstāvētu režīmu, lai apgalvotu, ka šie cilvēki valsti pametuši ekonomisku apsvērumu dēļ," preses konferencē Romā sacīja Zerai.

Režīms iegūto informāciju izmanto, lai Eritrejā palikušos imigrantu radiniekus sodītu ar naudassodiem, konfiscētu viņu īpašumus un viņus apcietinātu, norādīja priesteris.

"Mēs esam nodevuši dažu šo vidutāju vārdus prefektūrai. Mēs vēlamies zināt, kas viņi ir, kā labā viņi strādā. Vai viņi spēlē dubultu spēli? Mēs līdz šim neesam saņēmuši atbildi," viņš sacīja.

No 2010. līdz 2013.gadam, mēģinot nokļūt Eiropā, Vidusjūrā dzīvību zaudējuši 2500 eritrieši. Daudzi nāves gadījumi nav reģistrēti, jo tie notikuši starptautiskajos ūdeņos, skaidroja priesteris.

3.oktobrī Lampedūzas piekrastē aizdegās un nogrima nelegālo imigrantu kuģis. Teju visi kuģa pasažieri bija eritrieši. Traģēdijā dzīvību zaudēja vismaz 366 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits