Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

papildināta (12:00) - Erevānā sprādzienā cietuši vairāk nekā 140 cilvēki

Priekšvēlēšanu koncerta laikā Armēnijas galvaspilsētā, eksplodējot ar gāzi pildītiem gaisa baloniņiem, piektdien cietuši no apdegumiem vairāk nekā 140 cilvēki, paziņojusi Ārkārtējo situāciju ministrija.

Baloniņu saišķus ar reklāmas saukli Ticēsim pārmaiņām prezidenta Serža Sargsjana pārstāvētās Republikāņu partijas priekšvēlēšanu pasākuma laikā Erevānas Republikas laukumā turēja rokās pusaudži. Joprojām nenoskaidrotu iemeslu dēļ tie eksplodēja, gaisā uzšaujoties liesmu mākonim.

Cietušie atrās palīdzības mašīnās nogādāti slimnīcās. Pēc mediķu teiktā, viņu gūtie apdegumi ir viegli vai vidēji smagi, bet visiem vajadzīga palīdzība arī pēc pieredzētā šoka. Kopumā mītiņā piedalījās aptuveni 50 tūkstoši cilvēku.

Notikušais aptumšojis līdz šim visnotaļ mierīgās priekšvēlēšanu kampaņas norisi. Prezidents Sargsjans tai pašā vakarā apmeklējis cietušos slimnīcā un solījis gādāt, lai nelaimes cēloņi tiktu rūpīgi izmeklēti.

Atbilstoši sākotnējai versijai, sprādzienu izraisījusi neuzmanīga apiešanās ar cigareti vai šķiltavām. Vienlaikus izmeklētāji norāda, ka masu pasākumiem paredzētos gaisa baloniņos parasti tiek pildīta inerta, neuzliesmojuša gāze hēlijis, taču šajā gadījumā neskaidru iemeslu dēļ (visticamāk - taupības nolūkos) tajos bijusi iepildīta cita, sprādzienbīstama gāze, domājams - ūdeņradis vai metāns.

Tas ir rupjš drošības noteikumu pārkāpums, kamdēļ izmeklētāji notikušajā saskata noziedzīgu nolaidību. Šobrīd tiek pārbaudīti uzņēmumi, kas nodarbojās ar baloniņu piegādi, lai noskaidrotu, kurš tieši centies ietaupīt, aizstājot hēliju ar daudz lētāku, taču sprādzienbīstamu gāzi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits