Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

papildināta (5) - NPP apstiprina: miris Muammars Kadafi, nemiernieki pilnībā ieņēmuši Sirtu

Oficiāli apstiprināta informācija, ka miris ceturtdien notvertais gāztais Lībijas diktators Muammars Kadafi, kurš pirms tam bija guvis smagus ievainojumus. Par M. Kadafi nāvi oficiāli paziņojis   Nacionālās pārejas padomes (NPP) preses pārstāvis Abdelhafiss Goga.

Pēc kāda nemiernieku pārstāvja vārdiem, M. Kadafi līķis šobrīd tiek vests uz vietu, kura drošības apsvērumu dēļ tiek turēta noslēpumā.

Kā iepriekš paziņoja NPP pārstāvis Abdels Majids, bijušais Lībijas līderis tika ievainots abās kājās un sagūstīts savā dzimtajā pilsētā Sirtā, kura arī pilnībā kritusi jaunās varas rokās. 

"Viņš ir notverts. Viņš ir ievainots abās kājās. Viņš ir nogādāts slimnīcā," aģentūrai Reuters iepriekš teica A. Majids. Jau tobrīd izskanēja informācija, ka M. Kadafi ievainojumi ir ļoti smagi un nav skaidrs, vai viņš izdzīvos. Drīz pēc tam vairākas NPP amatpersonas dažādiem plašsaziņas līdzekļiem apstiprināja ziņu par M. Kadafi nāvi.

Tāpat kļuva zināms, ka M. Kadafi ievainots abās kājās, galvā un sagūstīts ceturtdienas rītā, kad mēģinājis bēgt konvojā, kuram uzbrukušas NATO lidmašīnas. "Viņam tika trāpīts arī galvā," aģentūrai Reuters sacīja NPP pārstāvis Abdels Madžids Mlegta. "Uz viņa grupu tika daudz šauts un viņš mira."

Arī NATO pārstāvis atzinis, ka alianses aviācija ceturtdienas rītā pl. 8:30 sākusi uzlidojumu divām lielāka konvoja sastāvā esošām lojālistu automašīnām  pie Sirtas, taču apgalvoja, ka uzlidojums esot pārtraukts, līdzko parādījusies informācija, ka konvojā var atrasties M. Kadafi.

Jāpiebilst, ka   izšķirošajā kaujā par Sirtu, par kuras pilnīgu ieņemšanu šodien paziņoja nemiernieki, nogalināts gāztā režīma aizsardzības ministrs Abu Bakrs Juniss. Bijušā ministra līķis ceturtdien identificēts lauka hospitālī, apstiprināja mediķi. Tāpat nemiernieki paziņojuši, ka Sirtā atrasts miris arī M. Kadafi dēls Mutasims.

NPP iepriekš bija deklarējusi, ka Lībijas atbrīvošana no 42 gadus ilgušās Kadafi varas tiks pasludināta tikai tad, kad lojālistiem būs atkarota Sirta. Otrs lojālistu bastions bija Banivalīda, bet arī virs ts nemiernieki pirmdien pacēla savu karogu. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits