Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

papildināta - Apspiež dumpi Gruzijas karabāzē

Dumpis Mukhrovani tanku bāzē austrumos no Gruzijas galvaspilsētas Tbilisi ir apspiests un to rīkojušais komandieris — arestēts, pavēstīja Gruzijas iekšlietu ministrs Vano Merabišvili. “Mēs iekļuvām bāzē un visus nomierinājām. Bāzes komandieris ir arestēts, bet citi līdzdalībnieki tiek nopratināti,” sacīja V.Merabišvili. Viņš arī piebilda, ka bāzi apmeklējis Gruzijas prezidents Muhails Saakašvili, raksta Reuters.

Mukhrovani tanku bāzē 19 kilometrus noTbilisis otrdien sākās dumpis. Militāristu mērķis bijis veikt militāro apvērsumu, lai destabilizētu situāciju valstī, nogalināt prezidentu Mihailu Saakašvilu un izjaukt NATO mācības, kas šonedēļ sākas Kaukāza valstī, paziņoja Gruzijas Iekšlietu ministrija. Gruzijas Iekšlietu ministrija ziņoja, ka sacelšanās rīkotāji saņem naudu no Krievijas.

 “Galvenais sacelšanās iemesls bija NATO militāro mācību apturēšana,” sacīja aizsardzības ministrs Dāvids Sikharulidze.

Iekšlietu ministrs pastāstīja, ka Mukhrovani armijas bāzes komandieri ir atstādināti no pienākumu pildīšanas, bet karavīri atrodas aplenkumā un nevar no bāzes izkļūt. Viens cilvēks arestēts.

“Sazvērnieki saņem naudu no Krievijas,” sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis Šota Utiašvili. “Viss liecina, ka tas ir saskaņots ar Krieviju.”

Krievija noraidīja savu saistību ar notikumiem Gruzijā, sakot, ka tas ir  M.Saakašvili mēģinājums novērst uzmanību no valsts iekšējām problēmām.

“Fakts, ka dumpis izcēlās Gruzijas Aizsardzības ministrijai pakļautā armijas bāzē, attaino visaptverošo politisko un ekonomisko krīzi, kas attīstās M.Saakašvili virsvadībā,” sacīja Krievijas vēstnieks NATO Dmitrijs Rogozins. “M.Saakašvili un viņa svīta savas muļķības sekas cenšas izskaidrot ar Maskavas roku.”

Šonedēļ Gruzijā sāksies militārās mācības, kurās piedalīsies vairākas alianses dalībvalstis un tās partnervalstis, lai trenētos “krīzes situācijām”. Pret šīm mācībām iebildusi Maskava, sakot, ka tā ir provokācoja.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits