Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Gruzīni kontrolē ceļu no Tbilisi uz Gori

Visu ceļu no Tbilisi līdz Gori patlaban savā kontrolē pārņēmuši gruzīni, pusdienlaikā pēc Latvijas laika ziņoja Dienas speciālkorespondents Atis Klimovičs. Viņš patlaban kopā ar citiem žurnālistiem atrodas Gori pievārtē.

Krievu armija joprojām atrodas pilsētā, lai gan vakar bija solījusi šodien no rīta pilsētu pamest. Sagaidāms, ka tas tiks izdarīts šodien. Gruzijas armija atrodas pilsētas pievārtē dažus simtus metru no Gori robežas un gaida, kad Krievijas karaspēks pametīs pilsētu, stāsta A.Klimovičs.

Žurnālisti novērojuši, ka pilsētā dažviet paceļas dūmi, un tiek lēsts, ka pilsētā ir palikuši ļoti maz iedzīvotāju. Aculiecinieki vēsta, ka vakar redzēti gruzīnu armijas formās tērpti divi cilvēki sirojam pa pilsētu, un uz jautājumu, kur dabūjuši formas, atbildējuši, ka no ieņemtajām Gruzijas armijas bāzēm. Aculiecinieki redzējuši arī četrus osetīnus pilsētā. Tāpat tiek vēstīts par to, ka naktī Krievijas karavīri pilsētā meklējuši gruzīnus, tomēr viņiem nav izdevies nevienu atrast.

Gruzīnu puse sagūstījusi Krievijas armijas majoru Nailu, pēc izcelsmes čečenu, kurš uz jautājumu, kā šeit nokļuvis, atbildējis, ka, lai dotos pie kaimiņa ciemos, atļauja taču neesot jāprasa, stāstīja A.Klimovičs.

Jau vēstīts, ka A.Klimoviča rīcībā bija ziņas, ka Gruzijas ciematos darbojušies marodieri no Čečenijas, Osetijas, Ziemeļkaukāza. Gruzīnu puse ir aizturējusi vienu smago automašīnu ar salaupītām mantām, kā arī esot aizturēti divi iespējami marodieri.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

Medvedevs un Sarkozī turpinājuši apspriest konflikta noregulēšanu Dienvidosetijā

Raisa: Krievija riskē ar izolāciju

Dienvidosetija - mīna ar laika degli

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits