Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 8. jūnijs
Mundra, Frīda, Frīdis

Papildināta: Ķīna piedāvājusi Tripolei ieročus, neraugoties uz ANO sankcijām

Lībijas diktatora Muamara Kadafi režīma pēdējos mēnešos Ķīna izteikusi piedāvājumu Tripolei piegādāt lielu daudzumu ieroču un veikusi slepenas sarunas par to nosūtīšanu caur Alžīriju un Dienvidāfriku, vēsta Kanādas laikraksts The Globe and Mail.

Valsts kontrolētie Ķīnas ieroču uzņēmumi jūlija beigās bijuši gatavi pārdot Kadafi ieročus un munīciju vismaz 200 miljonu dolāru vērtībā, neraugoties uz ANO noteiktajām sankcijām, ziņo avīze, atsaucoties uz tās rīcībā nonākušajiem slepenajiem dokumentiem.

Izdevums gan neapstiprina, vai Ķīna sniegusi Lībijas režīmam militāru palīdzību.

Arī Ķīnas Ārlietu ministrija pirmdien kategoriski noraidīja presē izskanējušās ziņas. "Ķīnas kompānijas nav piegādājušas Lībijai militāros izstrādājumus nedz tiešā, nedz netiešā veidā," apliecināja ministrijas pārstāvis.

Kā laikrakstam skaidrojis nemiernieku izveidotās Nacionālās pārejas padomes militārās komitejas vadītājs Omars Hariri, slepenie dokumenti izskaidro jaunu ieroču izmantošanu kaujās. "Esmu gandrīz pilnīgi pārliecināts, ka šie ieroči tika atvesti un likti lietā pret mūsu cilvēkiem," viņš norādīja.

Kā liecina avīzes rīcībā nonākušie dokumenti, M. Kadafi padomnieki jūlija vidū devušies uz Pekinu, lai tiktos ar Ķīnas ieroču tirdzniecības uzņēmumiem, kas piedāvājuši piegādāt ieročus un munīciju un uzsvēruši nepieciešamību saglabāt konfidencialitāti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits