Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināta - Nigērijā atbrīvo sagūstītos Latvijas jūrniekus

Āfrikas valstī Nigērijā pēc īslaicīgas aizturēšanas atbrīvoti astoņi ārvalstu pilsoņi, kuru vidū bija arī vairāki jūrnieki no Latvijas. Nigērijas piekrastē nemiernieki bija uzbrukuši tankkuģim un saņēmuši gūstā ķīlniekus, tomēr vēlāk piekrita viņus atbrīvot bez izpirkuma maksas, ziņo Reuters. Pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumam _Panorāma _viens no jūrniekiem atklāja, ka izpirkuma nauda samaksāta.

Šo informāciju ne noliedz, nedz apstiprina arī kompānijas LATA, kura nodarbojas ar kuģu ekipāžu komplektāciju un apmācību. "Manā rīcībā tādas informācijas pagaidām nav, es nevaru pateikt, uz kādiem nosacījumiem viņi tika atbrīvoti," teica kompānijas pārstāvis Aleksandrs Nadežņikovs.

Uzbrukumu sarīkoja seši bruņoti kaujinieki, kas ar motorlaivu sasniedza tankkuģi Berge Sisar. Tankkuģis, kas pārvadā sašķidrināto naftas gāzi, bija piestājis pie Bonni salas Nigērijas piekrastē. Uz kuģa bijuši 14 eiropieši un 24 nigērieši. Pēc šaudīšanās nemiernieki sagūstīja astoņus cilvēkus un aizveda viņus sev līdzi. Gūstekņu vidū bija pieci vai seši Latvijas jūrnieki. Tankkuģa īpašnieki vēsta, ka pēc sarunām ar nemierniekiem gūstekņi tika atbrīvoti.


Latvijas Ārlietu ministrijas pārstāvji aģentūrai LETA apstiprināja, ka gūstekņu vidū bija seši Latvijas valsts piederīgie, kas strādāja uz Bahamu salās reģistrēta kuģa. Ārlietu ministrija sazināsies ar kādu no Eiropas Savienības valstu vēstniecībām Nigērijā, lai tālāk risinātu situāciju.


Nigērijas nemiernieki bieži mēģina sagūstīt ārvalstu pilsoņus, kas strādā naftas ieguves nozarē. Divu gadu laikā viņi saņēmuši gūstā vairāk nekā 200 ārzemnieku. Nemiernieki cīnās pret Nigērijas valdību, lai panāktu taisnīgāku naftas ienākumu sadali. Viņi žēlojas, ka naftas ieguves reģiona iedzīvotāji nav guvuši nekādu labumu no naftas bagātības. Konflikta dēļ naftas ieguve Nigērijā samazinājusies, un par lielāko naftas ieguvēju Āfrikā kļuvusi Angola.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits