Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

papildināta - Pirāti Nigērijas piekrastē nolaupījuši tankkuģi, kura apkalpē ir Latvijas valstspiederīgie

Pirāti Nigērijas piekrastē nolaupījuši naftas tankkuģi un tā apkalpi, kuru vidū ir Latvijas valstspiederīgie, otrdien pavēstīja Starptautiskais Jūrniecības birojs (IMB).

Zem Māršala salu karoga kuģojošo tankkuģi Cape Bird pirāti Rietumāfrikas piekrastē pārtvēruši sestdien, 8. oktobrī, aģentūrai AFP pastāstīja IMB Londonas biroja vadītājs Sairuss Modijs.

"Kuģis joprojām ir gūstā (..). Mēs uzskatām, ka apkalpe joprojām ir uz [kuģa] klāja," pavēstīja Modijs, piebilstot, ka nekas neliecina par apkalpes iespējamo aizvešanu no kuģa.

Kā vēsta Krievijas mediji, kuģa Cape Bird apkalpē ir Krievijas, Latvijas, Gruzijas un Ukrainas valstspiederīgie.

Pēc Rosbalt ziņām, apkalpē ir trīs Latvijas valstspiederīgie, deviņi Gruzijas pilsoņi, četri Krievijas pilsoņi un trīs Ukrainas pilsoņi. Tankkuģa īpašnieks ir kompānija Columbia Deutschland.

Saskaņā ar IMB mājaslapā publicēto informāciju, uzbrukums noticis sestdien aptuveni 90 jūras jūdzes uz dienvidiem no Nigērijas ekonomiskā centra Lagosas. Nigērijas kara flotes pārstāvis pavēstījis, ka nolaupītais tankkuģis vedis 30 000 tonnu naftas.

Āfrikas lielākās naftas pārstrādes valsts Nigērijas piekraste tiek uzskatīta par bīstamu, jo pirāti bieži nolaupa kuģus, kas galvenokārt pārvadā jēlnaftu, lai vēlāk to pārdotu reģiona melnajos tirgos.

Drošības policija (DP) Ārlietu ministrijai (ĀM) ir apstiprinājusi, ka viens Latvijas valstspiederīgais atrodas uz Nigērijas piekrastē nolaupītā tankkuģa un ar viņu ir nodibināti kontakti, sacīja ĀM preses sekretārs Jānis Sīlis.

DP šajā situācijā koordinē rīcību ar ārvalstu kompetentajām iestādēm un pašlaik nav nepieciešams veikt ārkārtas darbības, skaidroja Sīlis.

Ja būs nepieciešams šādas darbības veikt, tad ĀM ir gatava ļoti īsā laikā sasaukt krīzes centru, uzsvēra ĀM preses sekretārs.

(papildināta ar J.Sīļa teikto)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits