Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

papildināts (11:40) - Kuģa avārijā Kamčatkas piekrastē gājuši bojā 54 cilvēki; divi no trim Latvijas pilsoņiem dzīvi

Ohotskas jūrā, Krievijas Kamčatkas pussalas piekrastē, ceturtdien nogrimis zvejas kuģis - traģēdijā dzīvību zaudējuši vismaz 54 cilvēki, vēsta BBC.

Zvejas kuģis Daļnij Vostok avarējis ap plkst.6.15 pēc vietējā laika. Uz kuģa atradās 132 cilvēki - 78 Krievijas pilsoņi un 54 ārzemnieki.

Uz kuģa bijuši 42 Birmas pilsoņi, trīs - Latvijas, četri - Ukrainas un pieci Vanuatu pilsoņi, vēsta ziņu aģentūra LETA. Lielākā daļa kuģa komandas bijuši Krievijas Sahalīnas salas iedzīvotāji.

Visi izglābtie apkalpes locekļi samērā ilgu laiku bija pavadījuši Ohotskas jūras ūdenī, kura temperatūra nepārsniedz nulli grādu pēc Celsija, un ir cietuši no smagas organisma atdzišanas. Viens no viņiem ir ļoti smagā stāvoklī, informēja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrijas pārstāvis.

Traģēdijas iemesli vēl nav zināmi, taču glābšanas operācijā iesaistītie lēš, ka traleris varēja nogrimt pēc sadursmes ar dreifējošu ledus gabalu.

Kuģis pirms grimšanas glābšanas dienestiem nebija nosūtījis briesmu zvanu. Applūstot motora telpai, kuģis nogrimis 15 minūšu laikā.

Uz kuģa atradušies arī trīs Latvijas valsts piederīgie, divi no tiem ir izglābti, par trešo cilvēku ziņu vēl nav, vēstīja LNT raidījums 900 sekundes.

"Ārlietu ministrija ir sazinājusies ar iestādēm Krievijā - tuvākajā laikā mums būs lielāka skaidrība par šo jautājumu. Par Latvijas valsts piederīgajiem ierastā kārtībā pārstāvniecība vispirms sazvanīsies ar tuviniekiem, darba devējiem," LNT raidījumam 900 sekundes norādīja Ārlietu ministrijas pārstāvis Ivars Lasis.

Savukārt Latvijas Jūras administrācija (LJA) aģentūru LETA informēja, ka atbalsts negadījumā cietušajiem jūrniekiem ir Ārlietu ministrijas kompetencē, un, ja viņi bija arodbiedrības biedri, tad noteikti iesaistīšoties arī Latvijas Tirdzniecības flotes jūrnieku arodbiedrība. Savukārt kompensācijas apjomi jūrniekiem esot atkarīgi no kompānijas un apdrošināšanas. 

Kuģis būvēts 1989.gadā. Līdz 2014.gadam tas ar nosaukumu Stende kuģojis Baltijas jūrā un bāzējies Rīgā. Pērn kuģi iegādājies uzņēmums Magellan, un tas pārbraucis uz Krievijas Tālajiem Austrumiem, kur kuģim piešķirts jauns vārds. Tā bāzes osta bijusi Neveļska, Sahalīnā, vēsta ziņu aģentūra LETA.

(papildināta pirmspēdējā rindkopa; precizēts virsraksts)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Makrons brīdina, ka Eiropa "ir mirstīga"

Francijas prezidents Emanuels Makrons ceturtdien aicinājis Eiropu stāties pretī problēmām mainīgajā pasaulē un brīdinājis, ka "mūsu Eiropa šodien ir mirstīga un tā var nomirt".

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits