Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Otrdiena, 7. maijs
Henrijs, Jete, Henriete, Enriko

papildināts (12:16) - Teksasas šāvējs bijis terorisma uzraudzības sarakstā

Viens no diviem uzbrucējiem, kuri sestdien uzsāka apšaudi konferencē, kas veltīta pravieša Muhameda karikatūrām, bijis terorisma uzraudzības sarakstā, vēsta BBC. 

Eltons Simpsons bijis terorisma uzraudzībā no 2006. gada, un 2010. gadā viņš tika notiesāts par mēģinājumiem nokļūt Somālijā, melojot par brauciena mērķiem Federālās izmeklēšanas biroja darbiniekiem.

Viņš kopā ar otru uzbrucēju Arizonas štatā īrēja dzīvokli. Simpsona radinieki policijai sacījuši, ka vīrieša uzvedībā nebija novērojuši neko, "kas liecinātu par radikalizāciju". 

CNN ziņo, ka par uzbrukumu atbildību uzņemas teroristiskā organizācija Islāma valsts. 

Jau vēstīts, ka pirmdien ASV, Teksasas štatā, divi uzbrucēji nogalināti un ievainots apsargs uzbrukumā pravietim Muhamedam veltīta karikatūru konferences laikāPolicija informēja, ka divi vīrieši piebraukuši pie konferenču centra, kur noticis pasākums, un sākuši šaut uz apsargu. Cietušā apsarga dzīvībai briesmas nedraudot, pavēstījusi pilsētas vadība.

Vietējie pilsētas iedzīvotāji un musulmaņu kopiena nosoda ne tikai uzbrucējus, bet arī konferences rīkotājus, jo tā nav bijusi vietējo iniciatīva rīkot šādu pasākumu. Viņi uzsver, ka tas nav bijis pasākums "par runas brīvību", bet gan "anti-musulmaņu pasākums". Konferencē tika piedāvāta arī 10 000$ balva par labāko Muhameda karikatūru. 

Šī gada sākumā janvārī notika uzbrukums Francijas satīras izdevuma Charlie Hebdo redakcijai. Žurnāls bija slavens ar pravieša Muhameda karikatūrām.

Savukārt Kopenhāgenā februārī kāds vīrietis sarīkoja divas apšaudes, nogalinot divus cilvēkus un ievainojot piecus.

pievienota 4. rindkopa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

ISW: Krievija pulcē grupējumu Harkivas virzienam

Krievija turpina veidot savu ziemeļu grupējumu, kas varētu atkal uzbrukt Ukrainas ziemeļaustrumiem, tostarp Harkivai, tomēr Krievijai pagaidām nav spēku pilsētas sagrābšanai, uzskata ASV Kara studi...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits