Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

papildināts (14:30) - Ukrainas miera sarunas Minskā vēl turpināsies

Ukrainas konflikta mierīgā noregulējuma kontaktgrupas sarunu kārtējais raunds Minskā trešdien noslēdzies, žurnālistiem nesniedzot nekādus komentārus, vēsta ziņu aģentūra Interfax Belarus.

Trešdien Minskā pie Baltkrievijas Ārlietu ministrijas ēkas bija sastājusies gara valdības automašīnu rinda. Sarunu dalībnieki pameta namu, sakāpa automašīnās un aizbrauca, žurnālistiem nesniedzot nekādus komentārs. Sarunas ilga vairāk nekā piecas stundas.

Vēlāk Baltkrievijas Ārlietu ministrija pavēstīja, ka kontaktgrupas dalībnieki pagaidām nav gatavi sniegt informāciju par to, vai sarunas tiks turpinātas piektdien. Iepriekš tika izteikti pieņēmumi, ka piektdien būs vēl viena sarunu kārta, kurā tiks parakstīta vienošanās.

Savukārt teroristu grupējuma Doņeckas tautas republika pārstāvis Aleksandrs Zaharčenko pavēstīja, ka sarunas par Ukrainas konflikta miermīlīgu atrisinājumu Minskā turpināsies vēl divas dienas, ziņo Interfax"Sarunas nav beigušās, tās notiek, un šobrīd tās notiek ļoti smagi. Tās ilgs vēl divas dienas. Kad tās būs beigušās, tad es pateikšu, kā tur ir ar gūstekņiem," Zaharčenko sacīja žurnālistiem.

Sarunās piedalījās Krievijas sūtnis Ukrainā Mihails Zurabovs, Eiropas Drošības un sadarbības organizācijas (EDSO) sūtne Heidi Tagliavini, bijušais Ukrainas prezidents Leonīds Kučma un Maskavas atbalstīto Donbasa kaujinieku pārstāvis Deniss Pušiļins.

Septembrī Minskā Ukraina un promaskaviskie kaujinieki ar Krievijas starpniecību panāca vienošanās par pamieru, kas gan tikusi vairākkārt pārkāpta.

Krievija februārī okupēja Ukrainai piederošo Krimas pussalu. Kopš aprīļa Maskavas atbalstītie un apbruņotie kaujinieki, diversanti un Krievijas regulāro vienību karavīri ieņēmuši plašus apvidus Luhanskas un Doņeckas apgabalos, Ukrainas austrumos.

Sodot Krieviju par Krimas aneksiju un Austrumukrainas destabilizāciju, Eiropas Savienība, ASV un citas rietumvalstis noteikušas sankcijas daudzām Krievijas augstākajām amatpersonām, Kremļa tuvākā loka cilvēkiem, kā arī Krievijas ekonomikas finanšu, aizsardzības un enerģētikas nozarēm.

Papildināts ar 4.rindkopu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits