Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

papildināts (16:25) - FOTO: Frankfurtē grautiņi pie jaunās ECB ēkas - deg policijas auto; daudz arestēto

Vācijas pilsētā Frankfurtē pret taupības politiku vērsts protests, kuru organizē aktīvistu grupa ar nosaukumu Blockupy, pie jaunās Eiropas Centrālās bankas (ECB) ēkas, kuru svinīgi bija ieplānots atklāt plkst.11 pēc vietējā laika, izvērsies pamatīgā grautiņā.

Ielu sadursmēs ievainoti 14 vācu policisti un 21 antikapitālistu protestētājs, paziņojusi policija un protesta organizētāji. Līdz plkst.14.30 pēc vietējā laika arestēti 16 cilvēki, lielākoties par miera traucēšanu un ļaunprātīgu dedzināšanu pēc tam, kad tika aizdedzinātas septiņas policijas automašīnas.

Kārtības sargi ziņo, ka 80 viņu darbinieki cietuši no kairinošas gāzes, bet tagad jau atgriezušies ierindā. Protestu ar nosaukumu Blockupy organizētāji tviterī raksta, ka 107 demonstranti cietuši no asaru un piparu gāzes.

Astoņi policisti tika ievainoti, kad protestētāji policiju apmētāja ar akmeņiem, un 80 likumsargi cietuši no demonstrantu izmantotās asaru un piparu gāzes, atklāja policijas pārstāve.


Policijai bija zināms, ka trešdienas pēcpusdienā ieplānots vērienīgs protesta gājiens Frankfurtes centrā, tāpēc likumsargi rēķinājušies ar iespējamām nekārtībām, bet šodien uzliesmojušo grautiņu mērogs pārsniedzis visas prognozes, vēsta Der Spiegel. Izdevums arī citē aculieciniekus, kuri vēsta, ka "policisti izskatījušies pārsteigti, saskaroties ar tik asu agresiju".

"Atmosfēra ir ļoti nokaitēta un agresīva. Mudinām pilsētas iedzīvotājus pagaidām bez īpašas vajadzības pilsētas centrā neuzturēties," NBC ziņām pastāstīja policijas pārstāve Tesa Košega.

Aktīvistu grupa Blockupy, kas organizēja trešdienas protestus, sevi pozicionē kā "eirozonas valstu sociālistu organizāciju tīkls".

"Mēs vēlamies radīt kopīgu Eiropas kustību, vienotu savā dažādībā, kas salauztu taupības likumus un sāktu celt demokrātiju un solidaritāti, sākot no apakšas," vēsta paziņojums Blockupy mājaslapā.

(pievienotas 2. un 3.rindkopas)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits