Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

papildināts (18:29) - Kairā nograndis ceturtais sprādziens vienas dienas laikā

Ēģiptes galvaspilsētā Kairā piektdien nograndis jau ceturtais sprādziens, kurā dzīvību zaudējis viens cilvēks, paziņojusi policija. Šoreiz bumba eksplodējusi pie kāda kinoteātra.Iepriekš piektdien Kairā trīs atsevišķos sprādzienos dzīvību zaudēja pieci cilvēki.Pirmajā mīnēta auto sprādzienā pie policijas galvenās mītnes Kairā dzīvību zaudēja četri cilvēki. Sprādziens Abdīnas rajonā, Kairas centrā, bijis jaudīgs, un tā troksnis bijis dzirdams teju vai visā Ēģiptes galvaspilsētā. Zemē izspridzināts dziļš krāteris, bet virs sprādziena vietas pacēlies liels dūmu mākonis.

"Tas bija mīnēts auto," sacīja Iekšlietu ministrijas preses pārstāvis Hanijs Abdellatifs.

Valsts televīzija ziņo par vismaz trim bojāgājušajiem un 35 ievainotajiem. Apkārtējiem namiem izsisti stikli.

Sprādziens iznīcinājis metāla vārtus līdzās daudzstāvu namam un nodarījis postījumu tā fasādei, kā arī netālajam Islāma muzejam.

Policijas specvienība no notikuma vietas atstūma cilvēkus, no kuriem daži izsauca Musulmaņu brālībai naidīgus saukļus.

Dažas stundas pēc pirmās eksplozijas sprāga bumba pie Kairas metro stacijas, ievainojot piecus policistus.

Kā pavēstīja Veselības ministrijas amatpersona, paštaisītā bumba bija uzstādīta pie metro stacijas ieejas.

Kopš 3.jūlijā valsts apvērsumā tika gāzts Ēģiptes pirmais demokrātiskās vēlēšanās ievēlētais prezidents Muhameds Mursi, apšaudēs un bumbu sprādzienos nogalināti vairāki desmiti policistu un karavīru.

Par asiņainākajiem uzbrukumiem atbildību uzņēmies Al Qaeda ideoloģijas iedvesmotais Sīnāja pussalas grupējums Ansar Beit al Maqdis.

Grupējums uzņēmies atbildību arī par mīnēta auto uzspridzināšanu pie drošības struktūru mītnes 26.decembrī Mansurā, uz ziemeļiem no Kairas. Toreiz dzīvību zaudēja 15 cilvēki, pārsvarā policisti.

Policija gatavojas pastiprinātām drošības operācijām 25.janvārī, kad apritēs trīs gadi, kopš Arābu pavasara nemieru rezultātā tika gāzts prezidents Hosni Mubaraks. Apvērsuma pretinieki aicinājuši šajā dienā rīkot protesta akcijas.

Starptautiskā cilvēktiesību aizsardzības organizācija Amnesty International ceturtdien paziņoja, ka Ēģiptē kopš apvērsuma pieredzēts "bezprecedenta" vardarbības līmenis, bet cilvēktiesības saņēmušas smagus triecienus.

Ēģiptes varasiestādes "apspiež neapmierinātības izpausmes un samīda cilvēktiesības", uzsvēra organizācija, īpaši norādot uz masveida arestiem, vārda brīvības apspiešanu, likumu ieviešanu, ar kuriem tiek ierobežotas tiesības uz protestiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits