Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

papildināts (20:43) - Ukrainas opozīcija izveido Tautas radu

Kijevā izveidota Ukrainas Tautas rada ar opozīcijas deputātu piedalīšanos.

Kā savā Facebook profilā raksta opozīcijas partijas UDAR frakcijas deputāte Irina Gerašenko, Tautas radas dibināšanas sapulci vadījis "vecākais Ukrainas tautas deputāts Aleksandrs Ševčenko".

"Vienbalsīgi balsojam par Tautas radas pasludināšanu. Par vietējo tautas padomju veidošanu. Par municipālās milicijas veidošanu. Par Visukrainas tautas balsošanas gatavošanu par neuzticību Janukovičam un diskreditētajai Augstākajai radai," raksta Gerašenko.

Tikmēr bijušais pasaules čempions boksā un UDAR līderis Vitālijs Kļičko, trešdienas vakarā uzrunājot tūkstošiem protestētāju Kijevas Neatkarības laukumā, aicināja cilvēkus neizklīst un aizsargāt laukumu, norādot, ka varasiestādēm ir nodoms likvidēt protesta nometni.

"Šodien viņi grib attīrīt Maidanu, un mums ir jādara viss, lai tas nenotiktu. Ja prezidents nepiekāpsies, mēs rīt dosimies cīņā. Mums ir jāapkopo spēki," uzsvēra Kļičko.

Viņš arī pauda pārliecību, ka Ukrainas prezidents Viktors Janukovičs varētu atrisināt saspringto situāciju bez asins izliešanas, ja viņš izsludinātu pirmstermiņa prezidenta vēlēšanas.

Kļičko arī norādīja, ka, tiekoties ar Janukoviču, viņš uzsvēris, ka ir "gatavs radikālai rīcībai, ja prezidents neizpildīs Maidana prasības".

Papildināts ar pēdējām trim rindkopām 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ievainotais Slovākijas premjerministrs spēj runāt

Ievainotais Slovākijas premjerministrs Roberts Fico spēj runāt, bet ir noguris un joprojām atradās ļoti smagā stāvoklī, pēc sava sabiedrotā apmeklējuma slimnīcā pavēstīja jaunievēlētais S...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits