Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

papildināts ar FOTO - Timošenko Kijevā: Ir sākusies eiropeiskas valsts ēra

Ukrainas parlaments sestdien pieņēmis lēmumu par 2004.gada konstitūcijas atjaunošanu un atgriešanos pie parlamentāri prezidentālas iekārtas, kā arī rezolūciju par apcietinātās ekspremjeres Jūlijas Timošenko atbrīvošanu, vēsta Ukrainas ziņu aģentūra UNIAN.

Ukrainas ekspremjere Jūlija Timošenko atbrīvota no ieslodzījuma. "Timošenko sestdien atbrīvota no cietuma," viņas preses pārstāvja teikto citē aģentūra AP.

Timošenko sestdien pēcpusdienā parlamenta deputātu pavadībā pa milicijas norobežotu ceļu izvesta no Harkovas slimnīcas. 

Timošenko jau sestdienas vakarā, dažas stundas pēc atbrīvošanas, uzrunāja Kijevas centrā sapulcējušos ļaudis. Viņa uzrunā uzsvēra, ka ar šo dienu Ukrainā ir sākusies brīvu cilvēku, brīvas valsts un eiropeiskas valsts ēra.

"Esmu pārliecināta, ka tuvākajā laikā Ukraina kļūs par Eiropas Savienības dalībvalsti un tas visu izmainīs," pauda Timošenko.

Viņa uzsvērusi, ka cilvēki nedrīkst atstāt Neatkarības laukumu, līdz nebūs izveidota jauna valdība un valstī nodrošināta stabilitāte. Timošenko lūdza piedošanu ukrainiešiem visu politiķu vārdā.

Timošenko runas laikā no laukuma aizvesti vairāki "tituškas" - Janukoviču atbalstošie provokatori, kurus arī vaino šonedēļ notikušo sadursmju iniciēšanā.

VIDEO: Timošenko tikko pēc izvešanas no slimnīcas 

Timošenko meita Jevgēņija kopā ar Eiropas Parlamenta (EP) un Ukrainas Augstākās Radas deputātiem sestdien devusies uz Harkovu, lai sagaidītu atbrīvoto māti. Viņa arī piebildusi, ka no sirds pateicas visiem, kuri cīnījušies par Jūlijas Timošenko atbrīvošanu. 

Jaunievēlētais parlamenta spīkers Aleksandrs Turčinovs apsveica deputātus ar "konstitucionālās kārtības atjaunošanu" un paziņoja, ka nekavējoties lēmumu parakstīs saskaņā ar vienošanos starp viesiem politiskajiem spēkiem. 

Savukārt cits parlamenta atbalstītais likumprojekts izslēdz no Krimināllikuma pantu, par kuru notiesāta ekspremjere Timošenko. 2011.gada oktobrī viņai tika piespriests septiņu gadu cietumsods saistībā ar Ukrainai neizdevīga gāzes piegāžu līguma noslēgšanu ar Krieviju.

Kopš apcietināšanas Timošenko pret to nepārtraukti protestējusi, tostarp vairākkārt piesakot badastreiku un sodu uzskata par politisku atriebību.

Pievienotas 4.un 5.rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits