Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

papildināts - Klimovičs: Igoeti notikusi krievu un gruzīnu gūstekņu apmaiņa

Šorīt Igoeti ciemā ir notikusi gūstekņu apmaiņa starp Gruziju un Krieviju. Te žurnālisti varēja redzēt, kā ātrās palīdzības mašīnas atveda gruzīnus, kopā — 13 karavīrus un divus civiliedzīvotājus. Igoeti ciemā šorīt atradās arī pavisam pieci krievu karagūstekņi, divi no viņiem - notriektie piloti. Gruzīni pirmdien gaidīja, ka ar Sarkanā Krusta starpniecību notiks gūstekņu apmaiņa, taču tas vakar nenotika.

Viens no gruzīnu karavīriem teica, ka viņus bija situši osetīni, bet krievu karavīri izturējušies normāli. Ātrās palīdzības ar karavīriem un apmainītajiem civiliedzīvotājiem aizbrauca uz Tbilisi.

Pagaidām prese netiek tālāk par Igoeti, arī par Krievijas armijas izvešanu gruzīnu vadībai nav nekādu ziņu. Ņemot vērā, ka krievu posteņi joprojām ir šeit, par armijas izvešanu pagaidām nekas neliecina. Arī Aleksandrs Lomaja, Gruzijas Drošības padomes sekretārs, uz Dienas jautājumu par to neko nevarēja atbildēt.

Igoeti ciemā krievu karagūstekņiem ātrās palīdzības mašīnās gruzīnu mediķi sniedza palīdzību. Krievu majors Vjačeslavs Malkovs, kas tika notriekts 9.augustā, lidojot ar stratēģisko lidmašīnu Tu-22, esot pildījis pavēli veikt izlūkošanu. Tad pilots arī notriekts, taču šobrīd ir pateicīgs gruzīnu mediķiem par dzīvības glābšanu. Majoram bija norauta roka, kuru mediķi piešuvuši, arī lauzts mugurkauls. Karavīrs ir pateicīgs, ka nevis nomiris kalnos, bet dzīvību glābuši gruzīnu mediķi, par kuriem viņs nevarot teikt nevienu sliktu vārdu.

Majors uzskata, ka karadarbība ir pārpratums un ka Krievijai ar Gruziju jādzīvo savstarpējā mierā. Viņš novēl visiem gruzīniem dzīvot mierā un audzināt bērnus. Par savu nākotni V.Malkovs neko daudz nezina teikt, bet galvenais viņam ir — spēt staigāt kājām. Par to, kas noticis Gruzijā, esot jātiek skaidrībā krievu politiķiem, par kuriem tauta ir balsojusi. Karavīrs tikai pildījis pavēli.

Otrs pilots pulkvedis Zinovs neesot bombardējis Gori, viņš veicis vienu pārlidojumu, bet tad viena no iekārtām fiksējusi kādu militāru objektu. Pēc tam viņš veicis otru lidojumu, kad arī ticis notriekts. Arī viņš pateicas gruzīnu mediķiem, jo bez viņu palīdzības būtu bijis grūti izdzīvot.

Igoeti ciemā vakar iebrauca krievu bruņutransportieris, kurš braucis virsū gruzīnu automašīnām. Iespējams, tas bija mēģinājums kaut kā izprovocēt gruzīnus, taču provokācija neizdevās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits