Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Piektdiena, 25. oktobris
Beāte, Beatrise

Par Japānas premjerministru ievēlēts Josihiko Noda

Japānas parlamenta apakšnams otrdien premjerministra amatā ievēlēja līdzšinējo finanšu ministru Josihiko Nodu. No 457 balsīm par viņa kandidatūru bija nodotas 308.

Ietekmīgo parlamenta apakšnamu kontrolē Nodas Demokrātiskā partija. Pat ja konservatīvās opozīcijas kontrolētā parlamenta augšpalāta izraugās citu premjeru, apakšnams šo lēmumu var atcelt.

Noda teicis, ka ir atvērts idejai par plašas koalīcijas izveidošanu ar opozīcijas Liberāldemokrātisko partiju, kas zaudēja vēlēšanās pirms diviem gadiem, bet joprojām var bloķēt likumprojektus augšnamā.

"Mums joprojām ir problēmas ar jenas vērtības pieaugumu un deflāciju," otrdien žurnālistiem sacīja Noda. "Runājot par fiskālo disciplīnu, mums ir jāīsteno uzmanīga ekonomikas un valsts finanšu vadība."

Izsakoties par kodolenerģijas nākotni, Noda sacīja, ka patlaban slēgtajiem kodolreaktoriem ir jāatsāk darbs, tiklīdz tie tiks atzīti par drošiem.

Noda arī sacīja, ka viņš atbalsta ciešu aliansi ar ASV un pauda bažas par Ķīnas pieaugošajiem militārajiem tēriņiem un uzstājīgumu attiecībā uz jūras robežām.

Viņš arī uzsvēra reģiona valstu savstarpējo ekonomisko atkarību un norādīja, ka vēlas ar Dienvidkoreju un Ķīnu tādas attiecības, kurās visas puses būtu uzvarētājas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ignorējot kritiku, Gutērrešs apmeklē Putinu

Neskatoties uz asu Ukrainas un tās sabiedroto kritiku, ANO ģenerālsekretārs Antoniu Gutērrešs vakar ieradās Kazaņā Krievijā, lai piedalītos Kremļa saimnieka Vladimira Putina organizētajā...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits