Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +20 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 19. maijs
Sibilla, Teika, Lita

Par Somālijas vicepremjeru un ārlietu ministru kļūst angļu valodas skolotājs no Londonas

Angļu valodas skolotājs no Londonas, 64 gadus vecais Muhameds Ibrahims pametis savu līdzšinējo darbu sakarā ar kļūšanu par Somālijas valdības vicepremjeru un ārlietu ministru, vēsta Krievijas aģentūra RIA Novosti.

Vasaras brīvdienu laikā skolotājs, kurš pēdējos divus gadus mācīja angļu valodu somāliešu bērniem Newman Catholic College, kas atrodas Londonas ziemeļos, tika uzaicināts kļūt par Somālijas valdības vadītāja vietnieku un valsts ārlietu ministru.

Skolas direktors Ričards Kolka sacīja, ka viņš bijis „satriekts”, kad augusta sākumā saņēmis no 64 gadus vecā skolotāja elektronisko pastu ar lūgumu atļaut viņam neatgriezties darbā pēc vasaras brīvdienām.

„Skolu brīvdienu laikā, man negaidīti, es tiku uzaicināts pakalpot savai valstij, kura iecēla mani par Somālijas vicepremjeru un ārlietu ministru laikā, kad mana dzimtene piedzīvo sausuma un bada izraisītu humanitāro krīzi,” teikts vēstulē.

Somālijas centrālo valdību (kura gan kontrolē tikai nenozīmīgu valsts daļu) vada Abdiveli Muhameds Ali, Hārvarda universitātes ekonomiskas fakultātes absolvents. Viņš par Somālijas premjerministru tika iecelts šī gada jūnija beigās, vēršoties plašumā konfliktam starp valsts prezidentu Šarifu Šeihu Ahmedu un parlamenta spīkeru Šarifu Hasanu Adenu Šeihu.

Somālijas valdības jaunais premjers izvirzīja uzdevumu izveidot ministru kabinetu galvenokārt no somāliešiem, kas ieguvuši izglītību rietumos, aicinot viņus atgriezties dzimtenē, lai atjaunotu valsti. Jaunajā kabinetā iekļauti somālieši no ASV, Kanādas, Somijas un Lielbritānijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits