Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +4 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Par terorakta plānošanu aizturētais polis vēlējies pārspēt Bēringu-Breivīku

Par terorakta plānošanu aizturētais poļu universitātes pasniedzējs vēlējies pārspēt bēdīgi slaveno norvēģu ekstrēmistu Andersu Bēringu-Breivīku, atsaucoties uz neoficiālu informāciju, vēsta Polijas Radio.

"Viņš teica, ka Breivīks pieļāva kļūdas, kuras viņš neatkārtos, jo viņš būs labāks," telekanālam TVN24 atklāja kāds ar izmeklēšanu saistīts vārdā neminēts informācijas avots.

Jāatgādina, ka Polijas drošības dienesti aizdomās par uzbrukuma plānošanu parlamentam aizturējuši kādu Brunonu K., kurš ieņēmis docenta vietu Krakovas Lauksaimniecības universitātē.

Pirmdien tapa zināms, ka tiesībsargājošo iestāžu uzmanības lokā 45 gadus vecais aizdomās turamais nonācis 2011. gada nogalē. Ar šo lietu saistīti avoti pastāstīja, ka aizdomas raisījusi Brunona K. rīcība, uzstājoties ar lekciju Polijas ziemeļaustrumu daļā. "Studenti sāka satraukties, kad viņš runāja par vajadzību gāzt valsts varu un rīkoties. Šī informācija tika nodota Iekšējās drošības aģentūrai (ABW)," skaidroja avots.

Turpretī laikraksts Gazeta Wyborcza informē, ka tiesībsargājošie dienesti par šo personu sākuši interesēties, kad viņa sieva bioloģe atklājusi, ka Brunonu K. ļoti ieinteresējusi iespējamība lielā daudzumā izplatīt mikrobus, lai radītu paniku un nogalinātu daudzus cilvēkus. Laikā, kad aizdomās turamo novēroja ABW, viņš interneta forumā aicinājis rīkoties "pret tirāniju". Brunons K. plānoja uzbrukumu parlamentam, kad tajā notiktu budžetam veltīta sēde, kurā piedalītos arī prezidents un premjerministrs. Aizdomās turamais bija pasūtījis četras tonnas sprāgstvielu un plānoja ietriekt transportlīdzekli parlamentā ēkā.

Taču tiesībsargājošajām iestādēm radās bažas, ka viņš varētu mēģināt sarīkot uzbrukumu agrāk, jo aizvien lielāku uzmanību Brunons K. sāka pievērst Polijas Neatkarības dienas pasākumiem, kas bija paredzēti 11.novembrī. "Tas kļuva tik neprognozējami, ka mēs izšķīrāmies negaidīt, līdz kaut kas būs noticis," avīzei Gazeta Wyborcza atklāja avots ABW.

Aizdomās turamais tika aizturēts 9.novembrī Krakovā, un šobrīd viņš tiek turēts apcietinājumā Krakovas cietumā. Pie aizdomās turamā tika atrastas sprāgstvielas, degļi, detonatori un cita veida spridzekļu izgatavošanas aprīkojums.

Aizdomās turamais policijai apgalvojis, ka Polijā valda ārvalstnieki. Brunons K. pats sevi raksturojot kā nacionālistu un antisemītu, tomēr viņš nav saistīts ne ar vienu politisko organizāciju. Kā liecina presē izskanējusī informācija, Brunona K. mērķis bijis nogalināt premjerministru, prezidentu, finanšu ministru un ārlietu ministru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits