Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Pasaules lielvalstis nosoda Sīriju par Annana plāna neievērošanu

Pasaules lielvalstis otrdien veltījušas asu kritiku Sīrijai par ANO un Arābu līgas īpašā sūtņa Kofi Annana izstrādātā miera plāna neievērošanu.

Atbalstot Annana aicinājumu, ANO Drošības padome aicinājusi Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu fundamentāli mainīt ieņemto kursu, lai līdz ceturtdienai plkst.6 iestātos pamiers.

Annans pauda Drošības padomei dziļas bažas par Damaska režīma nespēju atvilkt savus spēkus un paziņoja, ka Asadam nav izdevies sniegt prasīto "miera signālu". Pat Damaskas sabiedrotā Krievija atzina, ka Asada režīms varētu darīt vairāk, lai īstenotu Annana plānu.

Plānā ietverts aicinājums izbeigt visu vardarbību, katru dienu ievērot divu stundu pamieru, lai varētu piegādāt humāno palīdzību, kā arī nodrošināt mediju piekļuvi kauju apvidiem. Aicināts īstenot arī visaptverošu Sīrijas vadītu politisko procesu, nodrošināt demonstrāciju tiesības un atbrīvot patvaļīgi arestētos.

Saskaņā ar plānu pilnīgam pamieram Sīrijā būtu jāiestājas līdz 12.aprīlim. Tomēr vardarbība Sīrijā joprojām turpinās, un otrdien valstī dzīvību zaudējuši vismaz 17 cilvēki, tostarp vairāki civiliedzīvotāji.

Jau ziņots, ka viesojoties sīriešu bēgļu nometnē Turcijas pierobežā, Annans paziņoja, ka Sīrijas armija acīmredzot sākusi izvest spēkus no atsevišķiem reģioniem, bet esot saņemtas ziņas arī par pretējiem procesiem.

Arī Londona paziņoja, ka nekas neliecinot, ka Asada režīms gatavotos ievērot vienošanās, kuras pats noslēdzis. Lielbritānijas ārlietu ministrs Viljams Heigs norādīja, ka Damaskas režīms tikai izmanto izdevību, lai pastiprinātu uzbrukumus Sīrija opozīcijai un turklāt ir pārkāpis arī Turcijas un Libānas suverenitāti. Līdzīgu viedokli pauda arī Francija un Vācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits