Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 6. maijs
Didzis, Gaidis

Pašnāvības izdarījuši populāra Ņujorkas radiošova - glābēja no depresijām - vadītāji

Nespējot tikt galā ar personīgajām problēmām un depresiju, pašnāvības izdarījuši amerikāņu radiošova The Pursuit of Happiness (burtiski - pakaļdzīšanās laimei) vadītāji, kuri tiešajā ēterā konsultēja cilvēkus, kam radušās psiholoģiska rakstura problēmas. Pašnāvības, no kurām laulātais pāris Džons Litings un Līna Rouzena regulāri atrunāja savus klausītājus, viņi izdarīja savā dzīvoklī Ņujorkas rajonā Bruklinā, vēsta New York Daily News

Abu laulāto mirstīgās atliekas atrada kaimiņi. Pāris gulēja uz dīvāna, iebāzis galvas ar hēliju pildītos plastikāta maisos. Notikuma vietā policisti atrada arī divas pirmsnāves vēstules. Vienā no tām, kuru bija rakstījis 48 gadus vecais Džons Litings, norādīts, ka viņš „vairāk nespēj noraudzīties savas sievas ciešanās”. 46 gadus vecās Līnas Rouzenas pirmsnāves vēstules saturs netiek atklāts, tomēr zināms, ka policisti, to izlasot, nonākuši pie secinājuma, ka sievietei bijušas „nopietnas psiholoģiskās problēmas”. 

Šis traģiskais notikums šokēja ne tikai pāra kaimiņus, kuri pazina viņus kā „lieliskus cilvēkus”, bet arī daudzus ņujorkiešus, kuri zināja laulāto pāri kā ikmēneša šova The Pursuit of Happiness vadītājus radiostacijā WBAI-FM. L. Rouzena, pēc profesijas psihiatre, kopā ar savu vīru muzikantu stundu ilgā raidījumā tiešajā ēterā regulāri stāstīja radioklausītājiem, kā viņiem saskatīt pozitīvās puses to problēmās un tikt galā ar depresīvu noskaņojumu. Daudzu padomu mērķis bija tieši atrunāt cilvēkus no pašnāvību izdarīšanas. „Aiziet no dzīves vienmēr ir pārāk agri,” mēdza izteikties L. Rouzena, citējot angļu rakstnieku Normanu Pīlu.

Līdztekus „pozitīvajam” šovam, laulātajiem bija arī biznesa projekts – apmācības ar nosaukumu „Kāpēc ne pašlaik”, kuru laikā viņi mēģināja palīdzēt cilvēkiem atklāt līdz tam neapzinātas prasmes un talantus, raksta The New York Times.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits