Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 19. oktobris
Drosma, Drosmis, Elīna

Pāvests atvainojas pedofilo priesteru upuriem

Austrālijas apmeklējuma pēdējā dienā Romas pāvests Benedikts XVI tikās ar četriem katoļu priesteru seksuāli izmantotajiem cilvēkiem un "mierināja viņus", teikts Vatikāna pirmdien izplatītajā paziņojumā. "Ar šo tēvišķo soli Svētais Tēvs vēlējās vēlreiz apliecināt savas dziļās rūpes par visiem seksuālās izmantošanas upuriem," norāda Vatikāns.

Tomēr upurus pārstāvošās kustības kritizēja pāvestu par baznīcai paklausīgāko sarunas biedru izvēli. "Tikšanās neko nemainīja, jo bija tīrā reklāma," laikrakstam The Guardian sacīja nevalstiskās organizācijas Broken Rites pārstāvis Bernards Barets. Austrālijas kardināls Džordžs Pells atbildē norādīja, ka pāvests fiziski nevarēja tikties ar visiem upuriem, tāpēc jau vairākas nedēļas iepriekš šādas sūdzības pārraugošā Austrālijas institūcija izraudzījās četrus, pēc tās domām, piemērotākos kandidātus sarunai ar pāvestu.

Sestdien Benedikts beidzot arī publiski atvainojās mācītāju upuriem un atzina kaunu par pedofilijas skandālu. Viņš apsolīja "panākt, lai vainīgie tiktu saukti taisnas tiesas priekšā". Upuri un viņu pārstāvji tomēr norādīja, ka noderīgāka par atvainošanos būtu praktiskas palīdzības nodrošināšana no mācītāju uzmākšanās cietušajiem cilvēkiem, ziņo vietējais laikraksts The Age.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits