Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Pāvests vēršas pret "spekulācijām" ar pārtikas cenām

Pāvests Benedikts XVI piektdien, tiekoties ar jauno ANO Pārtikas un lauksaimniecības organizācijas (FAO) vadītāju Žuzē Gražianu de Silvu, pieprasīja cīnīties pret "spekulācijām" patēriņa preču tirgos.

"Ēdiens ir kļuvis par spekulāciju objektu, kas cieši saistīts ar situāciju finanšu tirgū. Netiek ievēroti nekādi noteikumi vai morāles principi, vienīgais mērķis ir peļņa," tikšanās laikā izteicās pāvests.

"Ēdiens ir viena no dzīves pamatvajadzībām. To nodrošinot, mēs tieši ietekmējam lauksaimniecības sektoru, kas savukārt ietekmē ražošanu, sadales mehānismus un starptautisko tirgu," viņš piebilda.

Pēdējo mēnešu laikā pārtikas cenas sasniegušas rekordaugstu līmeni, kā rezultātā palielinājies saspīlējums vairākās attīstības valstīs un arvien vairāk cilvēku dzīvo badā. Tādēļ pasaules 20 vadošo valstu apvienība G20 ir apsolījusi ierobežot cenu svārstības.

Pāvests Benedikts XVI arī aicināja de Silvu veikt "konkrētus risinājumus tiem, kuri cieš no bada un nepietiekama uztura". De Silva ar 1.janvāri pārņems FAO vadību.

"Es savās domās esmu ar tiem miljoniem bērnu, kuri pirmie cieš no šīs situācijas," pāvestu citē Vatikāna preses dienests. Pāvests norādīja, ka bērniem draud pāragra nāve un fiziskās un garīgās attīstības traucējumi. Viņi tiek vardarbīgi iegrūsti ekspluatācijā, lai tikai saņemtu kaut niecīgu ēdiena devu.

Romas katoļu baznīcas galva uzskata, ka bads ir cilvēku egoistiskās attieksmes rezultāts, kas atspoguļojas sabiedrības rīcībā, ekonomikā un tirgū.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits