Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Pazudušajā Malaysia Airlines lidmašīnā kāds apzināti atslēdzis saziņas iekārtas

Malaizijas premjerministrs Nadžibs Razaks sestdien paziņoja, ka pirms nedēļas pazudušajā aviokompānijas Malaysia Airlines lidmašīnā kāds apzināti atslēdzis saziņas iekārtas un mainījis tās kursu.

Pēdējie satelītu dati uzrāda lidmašīnu sešarpus stundas pēc tās pazušanas no civilajiem radariem, preses konferencē paziņoja Razaks.

Šajā laika posmā lidmašīna mainījusi virzienu un pārlidojusi Malaizijas pussalu Indijas okeāna virzienā un tas "liecina par kāda lidmašīnā esoša cilvēka apzinātu rīcību", sacīja premjers.

"Neskatoties uz mediju ziņām, ka lidmašīna tikusi nolaupīta, gribu teikt skaidri: mēs joprojām pārbaudām visas versijas, kas lika reisam MH370 novirzīties no tā sākotnējā kursa," sacīja Razaks.

Viņš norādīja, ka viņa sniegtās ziņas ir balstītas uz jaunāko informāciju no satelītiem un militārajiem radariem.

Tagad apkopotie dati "ar lielu ticamības pakāpi" rāda, ka lidmašīnas divas automātiskās saziņas sistēmas tikušas atslēgtas viena pēc otras pirms tā sasniegusi punktu virs Dienvidķīnas jūras, kur tā 8.marta plkst.1.30 pazuda no civilajiem radariem.

Tad tā pagriezusies atpakaļ un lidojusi rietumu virzienā pāri Malaizijas pussalai, tad pagriezusies uz ziemeļrietumiem.

Pēdējā apstiprinātā saziņa starp lidmašīnu un satelītiem notikusi pkst.8.11, tagad izmeklētāji cenšas izrēķināt, cik tālu lidmašīna varētu būt nolidojusi.

Šobrīd eksperti noteikuši, ka saziņas vieta atrodas vienā no diviem lielajiem ģeogrāfiskajiem koridoriem: ziemeļu, kas stiepjas no Kazahstānas un Turkmenistānas robežas līdz Taizemes ziemeļiem, un dienvidu, kas stiepjas no Indonēzijas līdz Indijas okeāna dienvidiem.

Jau ziņots, ka aviokompānijas Malaysia Airlines lidmašīna Boeing 777-200 pazuda sestdien ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.

Sakari ar lidaparātu pārtrūka brīdī, kad tā atradās netālu no Malaizijas un Vjetnamas gaisa telpu robežas, un tas notika aptuveni stundu pēc lidmašīnas izlidošanas no Kualalumpuras uz Pekinu. Lidmašīna tobrīd atradās aptuveni pusceļā starp Malaizijas dienvidu pilsētu Kota Baharu un Vjetnamas dienvidu punktu, lidojot vairāk nekā desmit kilometru augstumā.

No lidmašīnas netika saņemti signāli par tehniskām ķibelēm, neatbilstošiem laikapsākļiem vai citām grūtībām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits