Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Pazudušo Malaizijas lidmašīnu sāk meklēt zem ūdens

Piektdien sākta pazudušās lidsabiedrības Malaysia Airlines lidmašīnas meklēšana zem ūdens, izmantojot skaņu detektorus lidaparāta "melnās kastes" signāla uztveršanai.Meklēšanu zem ūdens veic Austrālijas un Lielbritānijas flotes kuģi.Meklēšanā piektdien iesaistītas arī četras civilās reaktīvās lidmašīnas un desmit militārās lidmašīnas, kā arī divas zemūdenes.

Jau vēstīts, ka _Malaysia Airlines _lidmašīnas meklēšana pakāpeniski izvēršas par sacensībām ar laiku, jo lidaparāta "melnās kastes" baterija, domājams, pārstās darboties ap 7.aprīli.Sestdien meklēšanas zonā ieradīsies Malaizijas fregate un četru dienu laikā ieradīsies arī Austrālijas regate.Pazudušās lidmašīnas meklēšana Indijas okeānā turpinās jau 18.dienu, aptverot 217 000 kvadrātkilometru zonu.Austrālijas Transporta drošības birojs informēja, ka turpina darbu pie meklēšanas zonas sašaurināšanas, izmantojot datus, ko sniegušas avārijas izmeklēšanas komandas, kurās strādā analītiķi no Malaizijas, ASV, Lielbritānijas, Ķīnas un Austrālijas.Aviokompānijas Malaysia Airlines lidmašīna Boeing 777-200 pazuda 8.martā ceļā no Kualalumpuras uz Pekinu. Tajā atradās 239 cilvēki.Tiek uzskatīts, ka lidmašīna iegāzusies Indijas okeāna dienvidos, uz rietumiem no Austrālijas pilsētas Pērtas. Bet visi priekšmeti, kas līdz šim pamanīti okeānā meklēšanas ietvaros, izrādījušies ar lidmašīnu nesaistīti, un joprojām nav izdevies atrast nekādas pazudušās lidmašīnas pēdas.Tomēr Austrālija, kas koordinē meklēšanas procesu, paziņojusi, ka pašreiz netiek plānots operāciju pārtraukt. Un arī Malaizija paziņojusi, ka nepadosies, kamēr neatrisinās pazudušās lidmašīnas mistēriju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Tūristu uzvedības dēļ aizsegs skatu uz Fudzi

Japānas pilsēta Fudzikavagučiko kļuvusi par kārtējo tūristu vidū īpaši iecienīto pilsētu pasaulē, kas spiesta ieviest pasākumus tūristu radīto neērtību mazināšanai, vēsta Associated Press.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits