Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +16 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Pēc deputātes slepkavības Kamerons aicina britus uz iecietību

Lielbritānijas premjerministrs Deivids Kamerons piektdien aicināja britus uz iecietību sabiedriskajās diskusijās, uzstājoties netālu no vietas, kur ceturtdien tika nošauta parlamenta deputāte Džo Koksa.

"Visur, kur mēs redzam naidu, kur mēs redzam šķelšanos, kur mēs redzam neiecietību, mums jāatbrīvo no tās mūsu politika un mūsu sabiedriskā dzīve un mūsu sabiedrība," viņš sacīja Birstolā, Anglijas ziemeļos.

Pasākumā klāt bija arī opozīcijā esošo leiboristu līderis Džeremijs Korbins un Pārstāvju palātas spīkers Džons Berkovs.

"Šodien mūsu nācija ir patiesi šokēta. Tas ir brīdis, kad pakāpties atpakaļ un apdomāt dažas lietas, kas mūsu valstij ir tik svarīgas," paziņoja premjerministrs.

Kamerons aicināja britus novērtēt demokrātiju, uzsverot, ka Lielbritānijas mieru, stabilitāti un ekonomisko labklājību nodrošina iecietība.

Korbins paziņoja, ka lūdzis spīkeru un Kameronu sasaukt parlamentu, lai godinātu nogalināto deputāti. Parlaments sanāks pirmdien.

Kamerona vadītie konservatīvie piektdien paziņoja, ka Koksas vēlēšanu apgabalā nekandidēs uz vakanto deputāta vietu, tā izrādot cieņu leiboristu deputātei.

Jau ziņots, ka 41 gadu vecā deputāte Koksa no opozīcijā esošās Leiboristu partijas ceturtdien tika sadurta un sašauta savā vēlēšanu apgabalā Anglijas ziemeļos. Koksa atbalstīja Lielbritānijas palikšanu ES un bija pazīstama ar piedalīšanos kampaņā Sīrijas bēgļu atbalstam.

Policija paziņoja, ka saistībā ar uzbrukumu ir aizturēts 52 gadus vecs vīrietis un notiek izmeklēšana, lai noskaidrotu slepkavības motīvu.

Parādījusies informācija, ka aizturētais atbalstījis ASV neonacistus.

Pēc ziņām par uzbrukumu Koksai par savu pasākumu apturēšanu paziņoja gan kampaņa par Lielbritānijas palikšanu ES, gan kampaņa par tās izstāšanos.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits