Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta
Vienā no Swiss lidojumiem virs Francijas pat atdalījās dzinēja detaļas, bet pēc incidentiem septembrī un oktobrī tā pārtrauca visus lidojumus ar šīm lidmašīnām, kamēr tām tika veiktas pārbaudes

Pēc incidentiem regulatori liek samazināt Airbus A220 dzinēju jaudu lielā augstumā

Pēc vairākiem incidentiem ar lidmašīnu Airbus A220 dzinējiem Kanādas un Eiropas gaisa satiksmes drošības regulatori paziņojuši, ka laineri Airbus A220 lielā augstumā nedrīkst izmantot dzinējus ar pilnu jaudu.

Kanādas regulators Transport Canada nedēļas nogalē publicēja lidojumderīguma direktīvu un pirmdien to publiskoja arī Eiropas Aviācijas drošības pārvalde (EASA), dodot rīkojumu aviokompānijām, kas veic lidojumus ar šīm lidmašīnām, augstumā virs 8,8 kilometriem nepārsniegt 94% no to dzinēju maksimālās jaudas.

Šāda direktīva izdota pēc vairākiem incidentiem, kad Kanādas aviokompānijas Air Canada izmantotajām lidmašīnām Airbus A220 lidojumu laikā izslēdzās dzinēji.

Tāpat līdzīgi incidenti konstatēti Vācijas aviosabiedrības Lufthansa Šveices meitasuzņēmuma Swiss lidojumos ar Airbus A220. Vienā no Swiss lidojumiem virs Francijas pat atdalījās dzinēja detaļas, bet pēc incidentiem septembrī un oktobrī tā pārtrauca visus lidojumus ar šīm lidmašīnām, kamēr tām tika veiktas pārbaudes.

Šo lidmašīnu izstrādāja  Kanādas lidmašīnu un vilcienu ražošanas uzņēmums Bombardier, taču tas nespēja iegūt pietiekami daudz pasūtījumu šiem laineriem. 2017.gadā  akciju vairākumu Bombardier CSeries programmā ieguva Eiropas aviobūves uzņēmums Airbus. Savukārt pērn Airbus pārdēvēja Bombardier C-Series lidmašīnas par Airbus 220.

Lidojumus ar lidmašīnām Airbus A220-300 veic arī Latvijas lidsabiedrība airBaltic.

airBaltic Korporatīvās komunikācijas nodaļā aģentūrai LETA norādīja, ka atbilstoši ražotāja apstiprinājumam, PW1500G dzinēji joprojām atbilst visiem lidojumu veiktspējas kritērijiem. Uzņēmumā uzsvēra, ka airBaltic stingri ievēro noteiktos ierobežojumus, kā arī dzinēju ražotāja Pratt & Whitney noteiktos termiņus un vadlīnijas attiecībā uz papildu pārbaudēm, kas nesen tika veiktas Airbus A220-300 lidmašīnām. Pārbaužu laikā netika atrasti konstatējumi, kas ietekmētu lidmašīnu veiktspēju.

airBaltic turpina cieši sadarboties ar Pratt & Whitney, kā arī ar lidmašīnu ražotāju Airbus, norādīja uzņēmuma pārstāvji.

pievienotas pēdējās divas rindkopas

Top komentāri

VVZ
V
Ir jāatceras, ka AIRBUS 220 faktiski nav nekāds AIRBUS, bet bankrotējušā BOMARDIER šķūnī ražotas lidmašīnas, kuras savulaik nopirka nožēlojamā aviokompānija airBaltic, kura pazīstama kā dārga, bet draņķīga, kura turklāt vēl pamanījusies ielīst zaudējumos.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits