Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Pēc nekārtībām Varšavā aizturēti 210 cilvēki

Pēc sadursmēm, kas piektdien izcēlās Varšavā, kreisajiem ekstrēmistiem cenšoties apturēt nacionālistu rīkoto demonstrāciju par godu Polijas Neatkarības dienai, aizturēti 210 cilvēki, no kuriem gandrīz puse ir ārvalstnieki, ziņo Polijas Radio.

Lai izskatītu aizturēto lietas, tiesas sestdien strādās ārpus kārtas.

Starp apsūdzētajiem ir 92 "anarhisti" no Vācijas un pa vienam spānietim, ungāram un dānim. Nekārtību laikā ievainoti 40 policisti un bojātas 14 policijas automašīnas. Slimnīcās nogādāti 29 cilvēki.

Labējie radikāļi aizdedzināja televīzijas kanāla TVN pārvietojamās studijas furgonu un apmētāja ar akmeņiem Polijas Radio automašīnu.

Prezidents Broņiskavs Komorovskis šobrīd izvērtē grozījumus likumā par demonstrācijām un pulcēšanos, kas piešķirtu pašvaldībām plašākas pilnvaras masu protestu ierobežošanā.

Prezidents pateicies policijai, par darbu, cenšoties apvaldīt vardarbīgās sadursmes starp labējiem un kreisajiem radikāļiem. Viņš pateicies arī tiem pilsoņiem, kas Neatkarības dienu svinēja ar "prieku un cieņu".

Savukārt premjerministrs Donalds Tusks paudis apņēmību "bez žēlastības" vērsties pret vardarbīgu demonstrāciju rīkotājiem.

Kā ziņots, nekārtības sākās, kad ap plkst. 15.00 pēc Latvijas laika galēji labējo organizāciju Vispolijas Jaunatne un Nacionālradikālā nometne organizētajam gājienam uzbruka galēji kreisie aktīvisti.

Policija nekārtību cēlāju izklīdināšanai pielietoja asaru gāzi un ūdensmetēju, savukārt protestētāji likumsargus apmētāja ar atkritumu tvertnēm un pudelēm.

Labējo radikāļu gājienā piedalījās arī čehu un serbu nacionālistu pārstāvji. Savukārt no Vācijas un Beļģijas ar autobusiem bija ieradušies kreisie ekstrēmisti.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits