Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Piektdiena, 10. maijs
Maija, Paija

Pēc vardarbības Ķelnē Slovākijas premjers aicina sasaukt ārkārtas ES samitu

Pēc masveida seksuālajiem uzbrukumiem sievietēm Ķelnē Slovākijas premjerministrs Roberts Fico piektdien aicinājis sasaukt Eiropas Savienības (ES) samitu, lai apspriestu radušos situāciju.

Premjers paziņoja, ka nepieciešams grozīt nesen apstiprināto samitu kalendāru, jo, ņemot vērā notikumus Ķelnē un citās Vācijas pilsētās Vecgada vakarā, nav iespējams gaidīt līdz rudenim.

Fico pauda pārsteigumu, ka citi Eiropas līderi pat pēc šiem notikumiem turpina noniecināt drošības riskus, kas saistās ar neregulētu un nekontrolētu imigrāciju ES.

"Es aicinu Eiropadomes prezidentu Donaldu Tusku un Eiropas Komisijas prezidentu Žanu Klodu Junkeru apsvērt iespēju paātrināt lēmumu par Eiropas krasta apsardzes un robežsargu korpusu izveidošanu," paziņoja Fico, piebilstot, ka arī šī iemesla dēļ būs nepieciešams sasaukt ārkārtas samitu.

Fico ceturtdien paziņoja, ka Bratislava neuzņems musulmaņu imigrantus, lai novērstu tādus uzbrukumus, kādus novembrī pieredzēja Parīze, un tādu masveida vardarbību pret sievietēm, kāda Jaungada naktī bija vērojama Vācijas pilsētās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Krievi mēģinājuši uzbrukt Harkivas apgabalā

Krievi piektdien mēģinājuši veikt sauszemes uzbrukumu pāri robežai Harkivas apgabalā, un kaujas tur turpinās, pavēstīja Ukrainas Aizsardzības ministrija.

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits