Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pentagons: Kims Čen Uns pilnībā kontrolē Ziemeļkorejas armiju un kodolspēkus

Viens no augstākajiem ASV ģenerāļiem trešdien paziņoja, ka Savienoto Valstu bruņotajiem spēkiem nav nekādu indikāciju, ka Ziemeļkorejas līderis Kims Čen Uns būtu zaudējis rīcībspēju vai kontroli pār savas valsts armiju.

Vaicāts par mediju ziņām, ka Kimam veikta operācija un ka viņš joprojām atrodas mediķu aprūpē, Pentagona apvienotās štābu priekšnieku komitejas vicepriekšsēdētājs ģenerālis Džons Haitens sacīja: "Es jums varu pateikt, ka operatīvajā informācijā man nav nekā tāda, lai apstiprinātu vai noliegtu kaut ko, kas būtu šādā garā."

"Es pieņemu, ka Kims Čenuns joprojām pilnībā kontrolē Korejas kodolspēkus un Korejas militāros spēkus," viņš sacīja.

"Man nav nekāda iemesla neizdarīt šādus pieņēmumus," ģenerālis piebilda preses brīfingā.

Ziemeļkoreja turpina klusēt par Čenuna veselības stāvokli, kas, saskaņā ar ASV mediju ziņoto, ievērojami pasliktinājies. 

ASV mediji otrdien vēstīja, ka Kimam šomēnes veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra, pēc kuras viņš vēl nav atlabis.

ASV telekanāls CNN, atsaucoties uz avotu izlūkdienestos, vēstīja, ka Kima veselībai radušies nopietni draudi pēc nesen veiktas operācijas.

Dienvidkorejā bāzētais izdevums Daily NK, kas veltīts Ziemeļkorejas tematikai, ziņoja, ka Kimam 12.aprīlī veikta kardiovaskulārās sistēmas procedūra.

Tā veikta Kima "pārmērīgās smēķēšanas, aptaukošanās un pārstrādāšanās dēļ", norādīja izdevums, piebilstot, ka patlaban Kims saņem aprūpi villā Hjansanas apgabalā.

ASV prezidents Donalds Tramps sacīja, ka nezina, vai mediju ziņotais par Kimu ir patiesība, bet novēlēja Ziemeļkorejas līderim labu veselību, piebilstot, ka viņiem ir ļoti labas attiecības.

 

 

Top komentāri

Itamars Toledano
Kim čen Suns esot grūtniecības atvaļinājumā. Pēc 9 mēnešiem dzimšot kucīte, kam varēs uzticēt kodolspēku un armijas pārraudzību.
ruksis
r
Es to būtu viņiem pateicis vairākus gadus atpakaļ.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits