Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pie Starptautiskās kosmosa stacijas atklāta nopietna amonjaka noplūde

Pie Starptautiskās kosmosa stacijas (SKS) konstatēta ļoti nopietna amonjaka noplūde, un piektdien Krievija un ASV plāno apspriest šo problēmu, pavēstīja SKS Krievijas daļas lidojuma vadītājs Vladimirs Solovjovs.

"Patiesi, viņiem radies nopietns defekts, ļoti nopietns," skaidroja Solovjovs, piebilstot, ka SKS strādājošajiem astronautiem varētu nākties iziet ārpus stacijas, lai novērstu problēmu. "Lēmums vēl nav pieņemts."

Savukārt ASV Nacionālā Aeronautikas un kosmosa pārvalde (NASA) norādīja, ka dzesēšanas sistēmā konstatētā amonjaka noplūde neapdraud SKS strādājošos astronautus, un stacija strādā ierastajā režīmā.

"Amonjaks tiek izmantots, lai atdzesētu stacijas enerģijas kanālus, kas stacijas sistēmas nodrošina ar elektrību," skaidroja NASA.

Līdzīga amonjaka noplūde SKS tika atklāta arī pērn. Kā liecina ziņu aģentūras Interfax rīcībā nonākusī neoficiālā informācija, ASV astronauti Toms Mašbērns un Kriss Kasidijs sestdien, domājams, izies ārpus stacijas, lai atrastu noplūdes avotu. Pašreiz SKS strādā seši astronauti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits