Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Piešķirta Astridas Lindgrēnas prēmija

Zviedrijas Mākslu padome 24.martā izšķīrusies par riskantu soli – ikgadējo un pasaulē naudas izteiksmē lielāko prēmiju bērnu literatūrā piešķirt Palestīnas rakstnieku grupai, apvienotā nevalstiskā organizācijā Palestinian Tamer Institute For Community Education, kas Palestīnas - Gazas sektora rietumkrastā aktīvi nodarbojas ar bērniem domātas lasāmvielas propagandu burtiskā nozīmē – karadarbības skartajā teritorijā grupa entuziastu veic bērnu grāmatu izplatīšanu!

Karlsona un Pepijas Garzeķes «mammas» Astridas Lindgrēnas vārdā nosauktā piemiņas prēmija ir pieci miljoni SEK/zviedru kronu jeb seši simti divdesmit tūkstoši dolāru, tātad – krietni vairāk kā pusmiljons latu. Pēc rakstnieces testamenta ekstravagantas norādes, prēmija tiek izsniegta skaidrā naudā.

Naudas nogādāšanas procedūru 2.jūnijā personīgi veiks Zviedrijas kroņprincese Viktorija. Izraēlas laikraksts Jerusalem Post jau nosaucis šo akciju par «ne sevišķi draudzīgu žestu no Zviedrijas puses, kam noteikti sekos politiska rezonanse». Kā nu ne: pat ne pirms pieciem gadiem vārds «palestīnietis» asociējās vienīgi ar terorismu, Dienai komentē autoritatīvs krievu literatūrkritiķis Ļevs Daņilkins, piebilstot, ka arī viņš šo naudas piešķiršanu drīzāk vērtē kā «prēmiju par spīti».

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits