Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Pirmā kosmosa valsts nosūta mikrosatelītu Zemes orbītā

Pirmā (vēl oficiāli neatzītā) kosmosa valsts Asgardija ir palaidusi mikrosatelītu, kas pirms sadegšanas atmosfērā Zemes orbītā rinķos maksimums astoņpadsmit mēnešus, vēsta CNN.

Asgardija, kuras vārds aizgūts no mītisko skandināvu dievu dzīves vietas, ir vēl juridiski neatzīta valsts, kuras mērķis ir nodibināt pirmo pastāvīgo cilvēku apdzīvoto, oficiāli atzīto teritoriju ārpus Zemes atmosfēras. 

Kosmosā nosūtīts satelīts satur visu šīs valsts "pilsoņu" informāciju un datus - tas uzskatāms par asgardiešu pirmo soli kosmosa iekarošanai. Satelītu kosmosā nosūtīja ar NASA raķeti, kas devās uz Starptautisko kosmosa staciju. 

Projekts tika izziņots 2016.gadā, trīs nedēļu laikā tam pieteicās vairāk nekā 500 000 cilvēku no visām pasaules valstīm. Šobrīd gan oficiālā "populācija" ir 114 000, jo par asgardieti var kļūt tikai piekrītot pieņemt nesen izveidoto konstitūciju. Visvairāk asgardiešu šobrīd ir no Turcijas - 16 500. Dzīvi Latvijā pret iespēju dzīvot Asgardijā vismaz teorētiski iemainīt gatavi ir apmēram 200 cilvēki, pieteikušies 175 rīdzinieki. 

Paredzēts, ka nākotnē zemajā Zemes orbītā tiks izvietotas apdzīvojamas platformas, kas rotēs ap Zemi gluži kā Starptautiskā Kosmosa stacija. Paredzams, ka pirmie cilvēki varētu doties uz Asgardiju pēc astoņiem gadiem. 

Asgardijas dibinātājs 53 gadus vecais raķešu zinātnieks Azerbaidžānā dzimušais krievs Igors Ašurbejli. Šobrīd projektu viņš finansē no savas kabatas, un pagaidām uz Zemes esošās valsts "galvenais kantoris" ir Vīnē. 

"Tā nav fantāzija. Doties uz Marsu un citām galaktikām ir neticami. Es gribu izdarīt kaut ko īstu," sacījis Krievijā un arī pasaulē zināmais zinātnieks. Ašurbejli, kā norāda CNN, ir miljardieris, kā arī UNESCO Kosmosa izpētes zinātnes komitejas priekšsēdētājs. 2011.gadā viņš atteicās no saiknēm ar valsts organizācijām un šobrīd apgalvo, ka ir politiski neitrāls.

Viņš norāda, ka jau kopš bērnības ir sapņojis par valsti kosmosā un šobrīd ir apņēmies to piepildīt. 

Tomēr, kā norāda CNN, līdz īstas valsts statusam Asgardijai ir vēl tāls ceļš, sākotnēji ANO Drošības padomei ir jāpieņem Asgardiju un 2/3 no Ģenerālās asamblejas locekļiem tas ir jāatbalsta.

Top komentāri

Nav
N
nav tāda "kosmosa lielvalsts" - ir tādas valstis kā Latvija, Ķīna, Polija u.t.t. un to tautas ar savu valodu, kultūru, tradīcijām, dzīvesveidu, vēsturi un NĀKOTNI, bet visi sorosiešu un līkdeguņu kosmopolīti lai iet ieskrieties!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits