Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +11 °C
Viegls lietus
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Policija: Dalasas šāvējs plānojis plašāku uzbrukumu

25 gadus vecais ASV armijas veterāns Maika Džonsons, kurš ceturtdien protesta akcijas gaitā Teksasas štata Dalasas pilsētā nošāva piecus policistus un tika nogalināts apšaudē ar policiju, bija plānojis plašāku spridzināšanas uzbrukumu, svētdien paziņoja varas iestādes.

Varas iestādes arī aicināja saglabāt mieru pēc tam, kad vairāk nekā 200 cilvēku tika aizturēti jaunos protestos pret policijas vardarbību un letāla spēka lietošanu pret neapbruņotiem afroamerikāņiem.

Policija pavēstīja, ka Džonsons bija atbalstījis melnādaino kaujinieku organizācijas, no kurām dažas ir klasificētas kā naidu kurinošas grupas.

Pārmeklējot viņa māju Dalasas piepilsētā Meskitā, tika atrasti materiāli spridzekļu pagatavošanai, bruņuvestes, automāti, munīcija un kaujas taktikas dienasgrāmata.

Policija svētdien atzina, ka Džonsons bija plānojis plašu uzbrukumu jau iepriekš, bet viņu uz rīcību pamudināja tas, ka policija pagājušonedēļ bija nošāvusi divus afroamerikāņus Luiziānas štata Batonrūžas pilsētā un Minesotas štata Sentpolas pilsētā.

Izmeklētāji uzskata, ka Džonsons “bija praktizējis sprāgstvielu detonācijas ar tādiem materiāliem, ka tās varētu radīt postošas sekas visā mūsu pilsētā un Teksasas ziemeļu rajonā”, telekanālam CNN paziņoja Dalasas policijas priekšnieks Deivids Brauns.

ASV bruņotie spēki pavēstīja, ka no 2009.gada marta līdz 2015.gada aprīlim Džonsons bijis ASV armijas rezervists, viņa dienesta pakāpe, aizejot no aktīvās rezerves, bija dižkareivis. Bruņotajos spēkos Džonsons apguvis mūrnieka un galdnieka specialitātes. No 2013.gada novembra līdz 2014.gada jūlijam viņš dienēja Afganistānā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits