Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Policijas aizdomas par Šūmahera ārstēšanās dokumentu nozagšanu krīt uz šauru mediķu loku

Francijas policija par F-1 leģendas Mihaela Šūmahera medicīniskās vēstures dokumentu nozagšanu un nonākšanu tirdzniecībā vaino slimnīcas mediķus, vēsta ārvalstu mediji.

Izrādās, Šūmahera dokumenti nozagti jau pagājušajā nedēļā, taču atklātībā informācija par to nākusi vien pēc tam, kad daļa šo datu piedāvāti nopirkt. Francijas policija šīs personīgās informācijas noplūdē vaino mediķus, jo šie dati glabājušies datorsistēmā, kam pielaide bijusi vien dažiem mediķiem Grenobles slimnīcā, kurā vairākus mēnešus pēc galvas traumas gūšanas ārstējās Šūmahers.

Likumsargi uzskata, ka dati noplūdināti brīdī, kad sportists izrakstīts no slimnīcas.

Jau vēstīts, ka vairākas dienas pazuduši Šūmahera personīgie dokumenti, kurus potenciālie to zadzēji piedāvā pārdošanā, apgalvojot, ka tajos atrodama informācija par leģendārā braucēja medicīnisko vēsturi.

45 gadus vecais Šūmahers decembra izskaņā, slēpojot Francijas kūrortā Meribelā, piedzīvoja kritienu un atsita galvu pret akmeni, kā rezultātā tika gūta nopietna galvas trauma. Kopš tā laika viņš Francijā atradās mākslīgi radītā komā, bet pagājušajā nedēļā vācietis no komas atmodās un tika pārvests uz klīniku Šveices pilsētā Lozannā, kur turpina atveseļošanos.

Šūmahera pārstāvji, vairākas dienas nozagtie vācieša dokumenti ir pieejami pārdošanā. Tiek apgalvots, ka dokumenti satur leģendārā pilota medicīnisko vēsturi, taču Šūmahera pārstāvji nevarot spriest par piedāvāto dokumentu autentiskumu. Zināms vien tas, ka līdzīga zādzība patiešām ir notikusi, par ko informētas ir arī attiecīgās varasiestādes. "Jebkura medicīniska rakstura informācija ir privāta un nedrīkst būt patvaļīgi publiskota," teikts Šūmahera pārstāvju paziņojumā. Gadījumos, ja publiskajā telpā uz šiem dokumentiem izskanēs kādas atsauces, vācieša pārstāvji draud ar tūlītējiem tiesu darbiem.

Zināms, ka dokumentu zādzība notikusi Grenobles slimnīcā Francijā, kur Šūmahers atradās iepriekš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits